De næste to uger jagtes Danmarks bedste idrætsprojekt

e-Boks, DIF og DR P4 åbner for indstillinger til Danskernes Idrætspris 2015.
28. sep 2015
e-Boks, DIF og DR P4 åbner for indstillinger til Danskernes Idrætspris 2015.

I løbet af de næste tre uger skal danskerne finde og indstille de bedste lokale idrætsinitiativer, som skal dyste om Danskernes Idrætspris 2015. Indstillingsperioden starter i dag, 28. september, og parterne bag prisen – e-Boks, DIF og DR P4 – indbyder alle danskere til at foreslå deres favoritkandidater. Danskernes Idrætspris uddeles 9. januar 2016 ved DR's sportsgalla.

Prisen kan gå til en lokal idrætsforening, der yder et ekstraordinært stort arbejde. Eller en gruppe borgere, organisation eller virksomhed, der har fået en idé, som engagerer og motiverer børn eller ældre til at dyrke idræt i hverdagen. Prisen kan også gå til nogen, der har lavet et projekt, der i særlig grad har skabt fællesskab omkring et banebrydende idrætsinitiativ. 

Alle danskere kan indstille kandidater til prisen via www.danskernesidrætspris.dk. Vinderen kåres ved DR's show SPORT 2015 lørdag 9. januar 2016 i Boxen i Herning. Ud over titlen er der 50.000 kr. til det vindende initiativ, og 50.000 kr. til hjemkommunen for det vindende initiativ, som er øremærket til nye idrætsaktiviteter i projektets hjemkommune. 

40.000 stemte sidste år
Sidste år indstillede danskerne hele 219 idrætsinitiativer til prisen, og over 40.000 stemte på deres favorit, inden Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset endte med at løbe med prisen. 

- Danskernes Idrætspris giver mulighed for at vise hele Danmark de mange inspirerende projekter, der findes i lokalidrætten. Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset, som vandt sidste år, har skabt nogle fantastiske rammer, som gør det nemmere og mere attraktivt for borgerne i kommunen at bevæge sig – hele livet. Vi vil gerne have mange flere af den slags fyrtårns projekter frem i lyset, siger Niels Nygaard, formand for DIF.


Støtter der, hvor brugerne er
e-Boks trådte ind som sponsor i 2014, hvor den tidligere pris "Årets Idrætskommune" blev relanceret som Danskernes Idrætspris. Og sponsoratet af en pris til netop lokalidrætten hænger godt sammen med e-Boks udbredelse over hele Danmark.   - Der er mange andre gode priser, som retter sig mod eliteudøvere eller store talenter, men for os giver det bedst mening at støtte en pris, som hylder aktiviteterne derude, hvor vores brugere er. Med fem millioner danske brugere af e-Boks er vi ude i alle områder af Danmark, og vi vil gerne give noget tilbage lokalt, siger Henrik Andersen, adm. direktør i e-Boks.

Lytterne skal hjælpe
I de kommende uger vil DR's regionale P4-stationer sætte fokus på prisen og på de projekter, der vil ind og blande sig i opløbet.

- Vi skal bruge lytternes hjælp, for det er dem, der skal tippe os om alle de gode idrætsinitiativer, der findes rundt omkring. Lytterne skal ind på www.danskernesidrætspris.dk og indstille deres favoritprojekter, og så vil vi i P4-distrikternes sendeflade benytte lejligheden til at fortælle nogle fantastiske historier, der er med til at drive lokalidrætten frem, siger Anne-Marie Dohm, direktør i DR Danmark.

Formålet med Danskernes Idrætspris er at synliggøre de lokale initiativers betydning for foreningsidrætten – og nå ud med budskabet om dette til hele Danmark.  


FAKTA:

Om indstillingen af initiativer og kåringen af Danskernes Idrætspris 

Alle danskere kan fra i dag til og med 16. oktober kl. 12.00 indstille deres favorit-idrætsinitiativ til Danskernes Idrætspris. Gå ind på www.danskernesidrætspris.dk og udfyld et kort indstillingsskema. Herefter bliver alle indstillingerne sendt til en række regionale dommerpaneler, der udvælger tre initiativer i hver af de otte DR-distrikter (Bornholm og København er slået sammen til et fælles distrikt). 
Mandag 2. november offentliggøres de udvalgte initiativer, og danskerne kan nu stemme på deres favoritinitiativ i hvert af DR’s P4-distrikter. De otte vindere af de regionale afstemninger bedømmes fagligt af DIF’s bestyrelse, som først vælger tre finalister og herefter afgør, hvilket af de tre initiativer der er vinderen. Den endelige vinder offentliggøres ved DR’s show SPORT 2014 lørdag 9. januar 2015.

Indstillingskriterier
Alle indstillede idrætsinitiativer vil blive bedømt på baggrund af følgende kriterier: 
Kompetence: Prisen uddeles til et initiativ, der kendetegnes ved et højt ambitionsniveau og en kvalificeret eksekvering. 
Effektivitet og værdiskabelse: Prisen uddeles til et initiativ, hvor ressourcerne er brugt effektivt til at skabe værdi for de lokale borgere. Her vil der blive fokuseret på, hvor cost-effektivt initiativet er, samt hvor mange der har glæde af det. 
Innovation: Prisen uddeles til et nyskabende initiativ, som kan være til inspiration for andre. 

Om e-Boks 
5 mio. danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2014 blev 249 mio. dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 4.108 tons papir. 
Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og Post Danmark. 
Læs mere på www.e-boks.dk