OL-kandidater offentliggjort

Fem storbyer har budt på OL i 2024.
16. sep 2015
Fem storbyer har budt på OL i 2024.
Hvor skal OL-flammen brænde i 2024? Det endelige svar kommer først i 2017, men allerede nu ligger det fast hvem kandidaterne er.

De fem byer, som søger om at afholde OL i 2024 er Budapest, Paris, Rom, Hamborg og Los Angeles. I DIF følger man de annoncerede bud med interesse:

”Det er glædeligt at så mange byer byder ind på OL 2024. Det viser, at sommer-OL er en meget attraktiv event også for vesteuropæiske lande,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard. Han kalder det for ”spændende”, at Danmarks nabo Hamborg er blandt ansøgerne.

”Det kunne være stort at få et OL så tæt på Danmark,” lyder det fra Niels Nygaard.
Han bakkes op af DIF’s Chef de Mission, Morten Rodtwitt.

”Hvis OL for eksempel kommer til Hamburg, så må vi sige, at det ganske enkelt ikke kan komme tættere på Danmark. Med så kort afstand vil det kunne få en stor positiv betydning for de danske resultater og vores forberedelser mod legene. På tilskuerfronten vil det også kunne have en god effekt med mange danske tilskuere på lægterne. Det kan jo næsten gå hen og blive en dansk hjemmebane,” siger DIF’s chef de mission Morten Rodwitt.