IOC donerer to millioner dollars til flygtningehjælp

Flygtningekrisen er altdominerende i medierne, og det har også fået IOC’s opmærksomhed. Den internationale olympiske komité vil hjælpe med penge.
9. sep 2015
Flygtningekrisen er altdominerende i medierne, og det har også fået IOC’s opmærksomhed. Den internationale olympiske komité vil hjælpe med penge.

Den internationale olympiske komité har sat to millioner dollars til rådighed for at hjælpe med det store flygtningeproblem, der finder sted i disse dage. De nationale olympiske komitéer og andre interesserede skal indsende forslag til, hvad pengene kan bruges til, hvorefter IOC vil vurdere, om projektet skal have penge.

”Vi er alle blevet rørt over de forfærdelige nyheder og hjerteskærende historier, vi har hørt de sidste dage. Den olympiske bevægelse vil gøre sin del for at bringe humanitær hjælp til flygtningene, der befinder sig i Mellemøsten, Afrika og Europa,” siger IOC-præsident Thomas Bach i en pressemeddelelse.

Krisens omfang og alvorlighed gør, at pengene vil blive fordelt hurtigt, så de kan gøre en forskel med det samme.