Danmark nummer to på event-rangliste

Kun Canada overgår Danmark på en rangliste over de lande, som er bedst til at tiltrække store idrætsbegivenheder.
19. aug 2015
Kun Canada overgår Danmark på en rangliste over de lande, som er bedst til at tiltrække store idrætsbegivenheder.
I Danmark er vi rigtig gode til at tiltrække store sportsbegivenheder. For nylig var der masser af tilskuere til finalen ved VM i bueskydning, som blev afviklet foran Christiansborg, og flere lignende begivenheder er på vej.

Danmark gør det så godt, at vi ligger på en andenplads i verden, når det gælder evnen til at tiltrække idrætsbegivenheder. Det viser en analyse foretaget af analysebureauet Sportcal. Bureauet har i sin opgørelse medtaget fordelingen 75 VM-events i 2014. De forskellige events tæller forskelligt i regnskabet alt efter størrelse.

Kun Canada klarer sig bedre end Danmark, som ligger foran nationer som Qatar og USA. Årsagen til den flotte placering er, at vi i Danmark har etableret organisationen, Sport Event Danmark. Det vurderer Sportcals direktør Mike Laflin.

”Få andre lande har skabt en effektiv, centraliseret enhed, der arbejder sammen med byerne og er tæt på regeringen, siger Mike Laflin ifølge Ritzau.

Sport Event Denmarks direktør, Lars Lundov, bakker op om den vurdering.

” Der er mange, der ikke har samme erfaring som os. Når vi er oppe mod andre, så er det måske kun et nationalt forbund i en given sport, der er mødt op for at lave en præsentation. Vi er ofte repræsenteret med en borgmester og den danske regering gennem os.”

” Der bliver lagt vægt på, at der er offentlig involvering og opbakning, så det ikke kun er et enkelt forbund, der står med det hele. Det virker stærkt,” siger Lundov.

Ifølge Mike Laflin er der dog hård konkurrence på vej til Sport Event Danmark. Andre lande er ved at lure, hvorfor Danmark har held med at få cirka 90 procent af de værtskaber, vi søger om.

”Flere lande kan se, hvor stor succes Sport Event Denmark har, og de begynder at kopiere dem. At være vært for store begivenheder er blevet vigtigt for byer og regeringer, og flere organisationer bliver involveret i buddene omkring sport-events,” siger han.

Sådan ser top-5 ud:

1. Canada

2. Danmark

3. Qatar

4. USA

5. Japan