Dansk ishockey klar til ungdoms-OL i 2016

18 årige Kristine Melberg fra Herlev har kvalificeret sig til de olympiske vinterlege for ungdom.
27. jul 2015
18 årige Kristine Melberg fra Herlev har kvalificeret sig til de olympiske vinterlege for ungdom.

Den danske U18-landsholdsspiller Kristine Melberg bliver Danmarks første ’rigtige’ repræsentant ved en olympisk ishockey-konkurrence. Den 18-årige Herlev-spiller har kvalificeret sig til en af de i alt 16 pladser i kvindeishockey under ungdomslegene i Lillehammer februar 2016. Det skete for nylig i den såkaldte “Skills Challenge” disciplin ved en udtagelseskonkurrence i Vierumaki, Finland.
Skills Challenge er en individuel konkurrence, hvor der konkurreres i seks discipliner: hurtighed, skudnøjagtighed, skøjtefærdigheder, hårdeste skud, afleveringspræcision og puckkontrol.

Seedning med medaljechancer
Mod konkurrenter fra Norge, Japan og Australien blev det til en dansk fjerdeplads i Finland. Den placering betyder, at Kristine Melberg bliver seedet som nummer fire under OL-konkurrencen og dermed med bedre chancer for at tage en medalje hjem fra Lillehammer.

Før skabelsen af de ’rigtige’ olympiske vinterlege for ungdom, der har deltagelse af lande fra hele verden og blev afviklet første gang i Innsbruck 2012, deltog Danmark med et ishockeyhold ved den olympiske europæiske ungdomsfestival i Schweiz 2005.

Der er i dag - 27. juli 2015 - 200 dage til de ungdomsvinterlegene i Lillehammer.