Dørtrinsidræt har stor succes

DIF, Slagelse Kommune og kommunens idrætsforeninger har stor succes med at udbyde idræt til samfundets mest idrætssvage borgere.
7. jul 2015
DIF, Slagelse Kommune og kommunens idrætsforeninger har stor succes med at udbyde idræt til samfundets mest idrætssvage borgere.
Danmark har en meget idrætsaktivt befolkning. Men der findes fortsat, især i de boligsociale områder, en stor gruppe danskere, som ikke får rørt sig. Det bliver der gjort noget ved i Slagelse. DIF, Slagelse Kommune og kommunens idrætsforeninger samarbejder om ’Projekt Dørtrinsidræt’.

Projektet indebærer, at foreningerne rykker ud i de boligsociale områder og tilbyder forskellige idrætsaktiviteter målrettet de indbyggere, som ikke normalt kommer i en idrætsforening eller får rørt sig på egen hånd.

Eggeslevmagle IF tilbyder eksempelvis for mor/barn-gymnastik på Parkvej i Skælskør, mens Volleyklubben Vestsjælland og FC Storebælt sørger for henholdsvis ungdomsvolley og fodbold på Motalavej i Korsør.

”Foreningernes tilbud er kommet rigtig godt i gang, og de har allerede vist sig at være en succes. Der er mange tilmeldte til holdene, og vi kan se, at både forældre og børn bakker op om indsatsen, siger idrætskonsulent i Slagelse Kommune,” Puk Kirkeskov Hvistendal til Sjællandske og fortsætter:

”Målet er, at indsatserne skal fortsætte på sigt og ikke kun være enkeltstående arrangementer, og med den tilslutning, der har været indtil nu, er der skabt et godt grundlag for, at foreningerne kan starte faste nye hold op i de boligsociale områder”.

De forskellige idrætsforeninger udbyder typisk nogle idrætsforløb, som kører over 12 træningspas. Derefter er det hensigten, at deltager skal have fået lyst til at fortsætte i idrætsforeningen.

Lars Kruse, der er integrationskonsulent i DIF, peger da også på, at projektet giver foreningerne mulighed for at få fat i nye målgrupper.

-Gennem indsatserne får foreningerne muligheder for at give deres idræt videre til børn, som virkelig har brug for det, og som får rigtig meget ud af det. Det er en stor tilfredsstillelse at opleve som frivillig træner, siger han.

DIF’s integrationsindsats ligger i projektet Get2Sport. Læs mere om arbejdet i Get2Sport ved at klikke her.