DIF godkender DM i krolf

Det første DM i krolf bliver afholdt den 26. september, og det udløser jubel i krolfmiljøet
26. jun 2015
Det første DM i krolf bliver afholdt den 26. september, og det udløser jubel i krolfmiljøet

DIF har formelt godkendt, at Dansk Arbejder Idrætsforbund opfylder kravene til officiel afholdelse af DM i krolf. Den nye godkendelse betyder blandt andet, at der for første gang i år vil blive uddelt DIF’s officielle mesterskabsmedalje, når DM bliver afholdt den 26. september i Skanderborg. Det vækker ikke overraskende glæde i krolfmiljøet.

”Vi jublede, og fik armene højt op. Vi har arbejdet på det i snart to år, så det var fantastisk endelig at blive godkendt som en rigtig idræt i Danmarks Idrætsforbund”, siger Svend Erik Jensen, der formand for landsudvalget i krolf.

Chancen for at konkurrere om officielle DIF medaljer er ikke det eneste, som krolf-sporten får ud af at afholde DM. Mesterskabet kan også tiltrække flere udøvere.

”Jeg forventer, at DM godkendelsen vil medføre en tilgang af foreninger og medlemmer, der spiller krolf. Nu er der noget at gå efter for dem, der vil konkurrere på højeste plan. DAI er nu helt officielt DIF’s primære udbyder af krolf i Danmark”, siger forbundssekretær i DAI Palle Thomsen.

Krolf er en blanding af kroket og golf. Man bruger kroketudstyr, og spillet foregår på en græsbane med huller, som man kender fra golf. I krolf er banen 12 huller. Det gælder om at få kuglen i hul på færrest antal slag på hvert hul.

DAI har lige nu 142 krolf-foreninger i hele landet.