Dobbelt dansk bronze ved European Games

Svømmeren Julie Kepp Jensen vandt bronze på 50 m fri. Det samme gjorde badmintonspillerne Maria Helsbøl og Lena Grebak i damedouble ved det europæiske OL i Baku.
26. jun 2015

Med tiden 25.41 sekunder vandt den 15-årige svømmer Julie Kepp Jensen en sikker bronzemedalje på 50 m fri. Guldet gik til Mariia Kameneva i tiden 25.23 sekunder, mens hollænderen Marrit Steenbergen tog sig af sølvet i tiden 25.27 sekunder. Julie Kepp Jensen kvalificerede sig til finalen i tredjebedste tid og holdt sin placering i finalen.

”Jeg er virkelig glad for min bronzemedalje. Det er det bedste, der er sket for mig. Jeg har drømt om medaljen, og da jeg stod på medaljeskamlen kunne jeg næsten ikke tro, at det var rigtigt,” sagde en stolt Julie Kepp Jensen efter løbet.

Ved European Games er det udelukkende juniorsvømmere, der kan stille op i svømmekonkurrencerne. Mesterskaberne tæller både som European Games og som junioreuropamesterskaber.

Bronze til damedoublen
Den danske damedouble i badminton, Maria Helsbøl og Lena Grebak, vandt ligeledes bronze ved det europæiske OL i Baku. Det danske par tabte deres semifinale til russerne Ekaterina Bolotova og Evgeniya Kosetskaya med cifrene 14-21, 21-14, 9-21, men da begge tabende semifinalister vinder bronze i badmintonturneringen, står det allerede nu klart, at de to danske piger får hængt bronzemedaljer om halsen i morgen.

”Jeg er helt vildt skuffet over, at vi ikke kommer i finalen, for jeg føler, at vi havde chancen. Når det er sagt, så synes jeg også, at det er fedt at vinde bronze ikke kun til os, men til Danmark,” sagde en Maria Helsbøl efter kampen.

Glæden ved bronzen var svær at spore hos den anden halvdel af damedoublen, Lena Grebak:

"Jeg synes, at vi kunne have vundet kampen, derfor er jeg også helt vildt skuffet lige nu. Når vi står i semifinalen, så vil vi vinde, og derfor er jeg også så ærgerlig nu. Omvendt så er jeg lige kommet tilbage fra en skade, så måske burde jeg også være bare en anelse stolt over medaljen," sagde en tydeligt skuffet Lena Grebak.

Om European Games:
European Games er det første af sin art. Det kaldes også for europæisk OL og kan sidestilles med kontinentale mesterskaber som Asian Games og Commonwealth Games.

• Hvor: Baku, Aserbajdsjan
• Hvornår: 12.-28. juni 2015
• Hvem: ca. 6.000 atleter fra 50 europæiske lande
• Hvad: 20 udvalgte idrætsgrene
• Dansk hold: 65 atleter i 19 idrætsgrene/discipliner

Læs mere om legene på www.baku2015.com og www.ol.dk og følg med under legene på TV 2 Sport. Billeder af Julie Kepp Jensen fra European Games kan købes på: www.larsmoeller.dk.