Bronze til dansk svømmer ved European Games

Tobias Bjerg vandt en fornem bronzemedalje i 50 m brystsvømning ved European Games i Baku.
25. jun 2015

Der var to danskere i finalen, da der blev svømmet finale i 50 m brystsvømning ved European Games i det flotte Baku Aquatics Centre. Tobias Bjerg fra AGF træk det længste strå af de to danskere og vandt en fornem bronzemedalje i tiden 28.04 sekunder, mens Philip Greve fra Farum Svømmeklub blev nummer fem i tiden 28.27 sekunder.

”Det er en helt fantastisk følelse at vinde bronzemedalje ved European Games. Da jeg kiggede op på skærmen efter de 50 m, så troede jeg, at det var Philip, der havde vundet medaljen, men så opdagede jeg, at der stod mit navn, og så blev jeg helt vildt glad,” sagde en meget stolt Tobias Bjerg kort efter medaljeoverrækkelsen.

Philip Greve slog den danske seniorrekord i indledende heat med tiden 28.00 sekunder. Den fornemme tid kunne han dog ikke leve op til i finalen, som blev vundet af Andrius Sidlauskas fra Litauen i tiden 27.81 sekunder, mens sølvet gik til Nikola Obrovac fra Kroatien i tiden 27.89 sekunder.

Bronzevinder Tobias Bjerg var tydeligvis rørt på medaljeskamlen:
”Det var helt vildt at stå der på medaljeskamlen. Jeg kunne faktisk næsten ikke holde tårerne tilbage, for det var så stor en oplevelse.”

Ved European Games er det udelukkende juniorsvømmere, der kan stille op i svømmekonkurrencerne. Mesterskaberne tæller både som European Games og som junioreuropamesterskaber.

Om Tobias Bjerg:
• Født: 21. april, 1998
• Disciplin: 50 m bryst
• Klub: AGF
• Begyndte med sin idræt i 2005

Om European Games:
European Games er det første af sin art. Det kaldes også for europæisk OL og kan sidestilles med kontinentale mesterskaber som Asian Games og Commonwealth Games.
• Hvor: Baku, Aserbajdsjan
• Hvornår: 12.-28. juni 2015
• Hvem: ca. 6.000 atleter fra 50 europæiske lande
• Hvad: 20 udvalgte idrætsgrene
• Dansk hold: 65 atleter i 19 idrætsgrene/discipliner

Læs mere om legene på www.baku2015.com og www.ol.dk og følg med under legene på TV 2 Sport. Billeder af Tobias Bjerg fra European Games kan købes på: www.larsmoeller.dk.