Ny idrætsstrategi i Køge udspringer fra Visionen

Køge Kommune har vedtaget en ny idrætsstrategi, der tager afsæt i DIF's og DGI’s vision 25-50-75
24. jun 2015
Køge Kommune har vedtaget en ny idrætsstrategi, der tager afsæt i DIF's og DGI’s vision 25-50-75

Der blev dyrket alt fra basketball og taekwondo til skak og bordtennis, da Køge Kommune 20. juni inviterede til Idrættens Sommerfest på byens torv. På de toppede brosten fik et hav af byens foreninger mulighed for at vise sig frem for byens borgere, hvor især de mindste morede sig med at deltage i små konkurrencer og gættelege, der udløste en fin medalje.

Det var første gang, idrætten holdt sommerfest i Køge. Og det handlede ikke kun om at vise foreningerne frem. Det var også en markering af, at Køge Kommune netop har vedtaget en ny idrætsstrategi. Den tager afsæt i DIF’s og DGI’s fælles vision 25-50-75, der handler om, at halvdelen af borgerne dyrker i dræt i en forening i 2025 – og at 75 procent dyrker idræt eller motion.

Anette Simoni (V) er formand for kommunens kultur- og idrætsudvalg, og hun fremhæver, at strategien er skabt i tæt samarbejde med foreningerne.

”Der er ikke tale om skrivebordsarbejde. Strategien bærer foreningernes aftryk,” siger Anette Simoni.

Strategien handler blandt andet om, hvordan foreningerne i højere grad arbejder sammen. Den beskæftiger sig også med, hvordan foreningerne skaffer nye medlemmer. Ligesom den berører arbejdet med at rekruttere flere frivillige.

”Vi kan ikke klare os uden de frivillige, og dem hylder vi nu med en årlig nytårskur,” fortæller Anette Simoni.