Rekordstor Skole OL-finale skudt i gang

7.600 idrætsglade børn fra 320 skoleklasser i hele landet deltager i denne uge i den hidtil største Skole OL-finale. Arrangørerne glæder sig over en god Skole OL-sæson, og at skolebørnene har fået mere bevægelse i dagligdagen både i år og fremover. Næste år får Skole OL endnu mere olympisk opmærksomhed i OL-året 2016.
9. jun 2015
7.600 idrætsglade børn fra 320 skoleklasser i hele landet deltager i denne uge i den hidtil største Skole OL-finale. Arrangørerne glæder sig over en god Skole OL-sæson, og at skolebørnene har fået mere bevægelse i dagligdagen både i år og fremover. Næste år får Skole OL endnu mere olympisk opmærksomhed i OL-året 2016.
Efter indmarch, nationalsang, velkomsttaler og tænding af olympisk ild blev Skole OL-finalen 2015 på Østerbro Stadion for alvor skudt i gang tirsdag morgen, da undervisningsminister Christine Antorini sammen med eliteløber Andreas Bube kastede sig ud i at løbe det 2 km lange motionsløb sammen med alle de 4. klasser, der havde kvalificeret sig til årets Skole OL-finale.

Skole OL er konkurrerer i løb, spring og kast og massevis af hygge med klassekammeraterne. Onsdag er der finale for landets 5. klasser, torsdag for 6. klasser og fredag for landets 7. klasser.

Danmarks Idrætsforbund sætter stor pris på, at der er kommet mere bevægelse ind i børnenes skoledag med blandt andet Skole OL.

”Børnene har heldigvis fået mere idræt og bevægelse i skolen, og det har betydet en endnu større satsning på Skole OL fra vores side. Det glæder os derfor meget, at der i et godt samarbejde mellem skoler, atletikklubber og kommuner er blevet afholdt hele 18 lokale Skole OL-stævner i år. Næste år er OL-år, og jeg håber at den olympiske opmærksomhed gør, at Skole OL sprænger alle rammer, og at endnu flere lærere og elever tager dette kvalitetskoncept til sig”, udtaler DIF's formand Niels Nygaard.

Også fra Dansk Atletik Forbund er der glæde over en historisk god Skole OL-sæson:

”Skole OL-finalen skydes i gang oven på en fantastisk sæson – og vi ser nu frem til fire fantastiske dage her på Østerbro Stadion. Vi er glade for og stolte af de mange klubber og ikke mindst lærere og elever i hele landet, der har fået Danmarks største atletikstævne for børn til at blive så stor en succes. Vi er glade for, at mere end 25.000 børn har haft gode oplevelser med atletikken i år, og vi ser frem til at byde endnu flere børn velkommen til Skole OL 2016. Vi åbner for tilmelding 1. August”, fortæller direktør i Dansk Atletik Forbund, Jakob Larsen.

Klasserne har kvalificeret sig til finalen gennem Skole OL-stævner enten på egen skole, til et Skole OL-lokalstævne eller i løbet af nogle idrætstimer. Se her hvor de kvalificerede klasser kommer fra.

Undervisningsminister Christine Antorini, DIF’s formand Niels Nygaard, Københavns børne- og ungeborgmester Pia Allerslev samt kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen fra Københavns Kommune bød tirsdag morgen velkommen til det olympiske finalestævne på Østerbro stadion i København.

Om Skole OL
Skole OL er OL i børnehøjde med atletikdiscipliner tilpasset målgruppen, som er børn i 4.-7. klasse. Skole OL hylder de olympiske værdier herunder fællesskab, venskab og fair play. Der er store ambitioner for udbredelsen af og involveringen i Skole OL på landsplan, som ikke mindst skal ses i lyset af den nye folkeskoles 45 minutters idræt og bevægelse om dagen.

Skole OL er Danmarks officielle olympiske aktivitet for børn. Første Skole OL var i 2009. Se mere på www.skoleol.tv2.dk

Danmarks Idrætsforbund (DIF), Dansk Atletik Forbund og TV 2 står bag Skole OL, som støttes af TrygFonden og Nordea-fonden.

Billeder til fri redaktionel brug fra åbningen af Skole OL-finalen kan hentes her. Password: 1234
Fotograf: Lars Møller.

For yderligere information, kontakt venligst
 
Casper Hollerup
OL-pressechef, DIF
cho@dif.dk
tlf: 24645253
 
Henriette Leth Nielsen
Kommunikationschef Dansk Atletik Forbund
henriette@dansk-atletik.dk
tlf: 20152220