PRESSEINVITATION: 7.600 børn til Skole OL-finale med prominent besøg

Fra på tirsdag løber, springer og kaster et rekordstort antal på 7.600 børn i en flot, olympisk ramme på Østerbro Stadion til årets Skole OL-finalestævne. Undervisningsministeren løber sammen med børnene på stævnets første dag. H.K.H. Kronprinsen er med til at åbne stævnets tredje dag og overrækker medaljer.
4. jun 2015
Fra på tirsdag løber, springer og kaster et rekordstort antal på 7.600 børn i en flot, olympisk ramme på Østerbro Stadion til årets Skole OL-finalestævne. Undervisningsministeren løber sammen med børnene på stævnets første dag. H.K.H. Kronprinsen er med til at åbne stævnets tredje dag og overrækker medaljer.

Finalestævnet fra 9.-12. juni 2015 er kulminationen på 18 lokale Skole OL-bystævner og andre indledende Skole OL-forløb på skoler i hele landet.

7.600 børn fra 320 4.-7. klasser fra hele landet har kvalificeret sig til finalen. Finalestævnet er opdelt med en dag for hvert klassetrin. Hver dag begynder kl. 9.00 med indmarch, nationalsang og tænding af Skole OL-ild. Herefter konkurrerer klasserne i løb, spring og kast inklusive et 2 km motionsløb.

Pressen inviteres til at dække finalestævnet. Tirsdag og torsdag er følgende gæster til stede fra kl. 9.00:

  • Tirsdag 9. juni for 4. klasser. Åbningstalere: Undervisningsminister Christine Antorini, DIF’s formand Niels Nygaard og borgmester Pia Allerslev/Carl Christian Ebbesen fra Københavns Kommune. 
  • Torsdag 11. juni for 6. klasser. Åbningstalere: H.K.H. Kronprinsen (protektor for Skole OL), medlem af DIF’s bestyrelse Lotte Büchert og overborgmester Frank Jensen.

Disse atleter er til stede tirsdag og/eller torsdag og vil være aktive sammen med børnene:
Andreas Bube, 800 m løb (OL 2012), Rasmus Quaade, banecykling (OL 2012), Stine Troest, hækkeløb, Helle Ladefoged, racerunning, Anton Finne, benamputeret sprinter og længdespringer.

Om Skole OL
Skole OL er OL i børnehøjde med atletikdiscipliner tilpasset målgruppen, som er børn i 4.-7. klasse. Skole OL hylder de olympiske værdier herunder fællesskab, venskab og fair play. Der er store ambitioner for udbredelsen af og involveringen i Skole OL på landsplan, som ikke mindst skal ses i lyset af den nye folkeskoles 45 minutters idræt og bevægelse om dagen.

Skole OL er Danmarks officielle olympiske aktivitet for børn. Første Skole OL var i 2009. Se mere på www.skoleol.tv2.dk

Danmarks Idrætsforbund (DIF), Dansk Atletik Forbund og TV 2 står bag Skole OL, som støttes af TrygFonden og Nordea-fonden.

Tilmelding
Pressetilmelding senest mandag den 8. juni kl. 12.00 til undertegnede, hvor I samtidig bedes oplyse hvilken dag I kommer. Mødetid for pressen er senest kl. 8.45 ved tribunen på Østerbro Stadion, hvor der vil være en kort briefing.

Med venlig hilsen

Casper Hollerup
DIF Kommunikation
cho@dif.dk
mobil 24 64 52 53