Nygaard hilser Blatters afgang velkommen

DIF-formand Niels Nygaard er meget tilfreds med, at Sepp Blatter trækker sig som præsident for FIFA, og han roser DBU’s ageren i forløbet.
3. jun 2015
DIF-formand Niels Nygaard er meget tilfreds med, at Sepp Blatter trækker sig som præsident for FIFA, og han roser DBU’s ageren i forløbet.
Niels Nygaard blev overrasket, da Sepp Blatter tirsdag aften meddelte, at han vil trække sig som præsident for FIFA. Meddelelsen kom kun fire dage efter, at han var blevet genvalgt for en ny fireårig periode.

”Det glæder mig, at han kom til fornuft. FIFA har brug for en ny frontfigur til at rydde om i organisationen, så den kan genskabe troværdigheden. Jeg er spændt på at følge den kommende proces, og jeg håber, at der kan samles støtte til en kandidat, der kan drive forandringen i FIFA,” siger Niels Nygaard.

Han roser DBU og i særdeleshed unionens formand, Jesper Møller, for en klar og konsekvent holdning til situationen i FIFA, hvor en stor del af topledelsen i sidste uge blev anholdt i en sag om korruption, hvidvaskning af penge og bedrageri.

”Store europæiske nationer som Spanien og Frankrig har bakket op om Sepp Blatter - også i forbindelse med præsidentvalget i fredags. Jesper Møller har derimod fra hans første dag i formandsstolen gået i rette med Blatter og FIFA og presset på for reformer og åbenhed. Jesper Møller har han også en stor aktie i den seneste udvikling i FIFA,” siger Niels Nygaard.