Holland på vej til at blive vært for European Games 2019

Alle medlemslande i EOC bakker op om Holland som vært for den anden udgave af European Games i 2019. Holland har et kreativt og bæredygtigt koncept for legene, der vil sprede sig over mange byer.
16. maj 2015
Alle medlemslande i EOC bakker op om Holland som vært for den anden udgave af European Games i 2019. Holland har et kreativt og bæredygtigt koncept for legene, der vil sprede sig over mange byer.

Medlemslandene i de europæiske olympiske komiteer (EOC) har i dag på en ekstraordinær generalforsamling i Belek, Tyrkiet givet fuld opbakning til EOC’s bestyrelse om at afslutte forhandlingerne med den hollandske olympiske komite om værtskabet for European Games 2019 – det europæiske OL.

Det hollandske værtskab bliver en kendsgerning, når den finansielle garanti fra den hollandske regering er endeligt på plads. Det forventes at ske i næste måned.

DIF’s formand Niels Nygaard, der er medlem af EOC’s bestyrelse, siger:

”Holland har præsenteret et unikt koncept for afviklingen af European Games. Det er bæredygtigt, fordi de vil anvende eksisterende faciliteter og idrætsanlæg, og nytænkende fordi de spreder konkurrencerne ud over flere byer i stedet for kun én værtsby. Den hollandske tankegang flugter med DIF’s internationale politik om, at det skal være overkommeligt og bæredygtigt at afholde store idrætsevents og ikke koste enorme summer.”

Den hollandske olympiske komite er i dialog med følgende ni byer om at afholde konkurrencerne med de faciliteter og idrætsanlæg, som byerne allerede har i dag: Amsterdam, Almere, Haag, Utrecht, Rotterdam, Apeldoorn, Arnhem, Eindhoven og Assen.

I modsætning til OL vil atleterne ikke skulle bo i én olympisk landsby, men i de byer, hvor deres respektive konkurrencer finder sted.

I dag under præsentationen over for EOC fortalte den hollandske olympiske komite, at de med legene i Holland vil skabe denne showcase: ”Design a model for the European Games that makes it possible for every country in the European Union to organize this multi-sport event.”

EOC’s bestyrelse har haft dialog med flere lande om afholdelse af European Games 2019, og hvor valget altså er faldet på Holland.

De første European Games finder sted i Baku, Aserbajdsjan 12.- 28. juni 2015. 6000 atleter deltager, heraf 63 fra Danmark.