Niels Nygaard genvalgt som formand

Niels Nygaard blev genvalgt som formand for en ny toårig periode. Samtidig blev DIF’s politiske program for 2015-2020 vedtaget.
9. maj 2015
Niels Nygaard blev genvalgt som formand for en ny toårig periode. Samtidig blev DIF’s politiske program for 2015-2020 vedtaget.
DIF’s formand hedder også i de kommende to år Niels Nygaard. Det står fast, efter han lørdag formiddag blev genvalgt på DIF’s årsmøde i Idrættens Hus i Brøndby. Der var ingen modkandidater til Niels Nygaard, som om to år vil kunne fejre 10 års jubilæum som formand for Danmarks største idrætsorganisation.

Bestyrelsesmedlemmerne Trine Rindum Teilman, Lotte Büchert og Flemming Knudsen blev også genvalgt uden modkandidater.

Ud over at genvælge Niels Nygaard og de tre bestyrelsesmedlemmer, så vedtog repræsentantskabet også DIF’s nye politiske program for 2015-2020.
”Det vil vi med det politiske program gerne adressere. Derfor etablerer vi en central taskforce i DIF, der dels skal arbejde med at varetage idrættens interesser på nationalt niveau – dels skal arbejde med rådgivning af udvalgte kommuner om idrættens fysiske rammer,” sagde Niels Nygaard på årsmødet.

Stort behov i byerne
Han pegede på, at der skal tages hensyn til, at bosætnings- og idrætsmønstre udvikler sig over tid. Således er der nogle steder i Jylland for mange traditionelle idrætshaller i forhold til efterspørgslen, mens der i de store byer er et massivt behov for flere faciliteter.

”Derfor skal der herfra også lyde en klar opfordring til kommunalpolitikerne om at få tænkt behovet for idrætsfaciliteter ind, når kommunerne planlægger byudvikling. Nye bydele uden idrætsfaciliteter, som vi eksempelvis har set det i København, giver boligområder uden det liv og den aktivitet, der er med til at gøre det attraktivt at bo i et område,” sagde Niels Nygaard.

For yderligere oplysninger:
Niels Nygaard, formand for DIF
Telefon 20737112

Fakta om Niels Nygaard
62 år
Formand for DIF siden 2007
Næstformand i DIF 2006-2007
Medlem af DIF’s bestyrelse siden 1992
Formand for Dansk Atletik Forbund 1986-1992
Medlem af EOC´s Executive Committee
Medlem af Coordination Commission European Games Baku 2015
Medlem af IOC Commission on international relations
Medlem af bestyrelsen for Danske Spil A/S
Medlem af bestyrelsen for Brøndby Hallen
Medlem af bestyrelsen for Hall of Fame
Medlem af bestyrelsen for Cross Cultures Project Association