Kronprinsen og mere end 500 børn til Skole OL i Helsingør onsdag 6. maj

Sammen med borgmester Benedikte Kiær vil H.K.H. Kronprins Frederik være med, når mere end 500 lokale børn fra 22 klasser fra i alt otte skoler skal konkurrere i atletik ved deres egne olympiske lege på Helsingør Atletikstadion onsdag 6. maj med start kl. 8.30.
30. apr 2015
Sammen med borgmester Benedikte Kiær vil H.K.H. Kronprins Frederik være med, når mere end 500 lokale børn fra 22 klasser fra i alt otte skoler skal konkurrere i atletik ved deres egne olympiske lege på Helsingør Atletikstadion onsdag 6. maj med start kl. 8.30.

Skole OL er landets største atletikstævne for børn. Man kan deltage i Skole OL enten ved at holde et Skole OL stævne på skolen, ved at afvikle de indledende, kvalificerende runder i nogle idrætstimer på skolen – eller ved at deltage i et Skole OL-lokalstævne, der afvikles i 17 byer rundt i landet.

Helsingør er en af de byer, der afholder Skole OL lokalstævne, og H.K.H. Kronprins Frederik er med til at åbne stævnet onsdag 6. maj med start kl. 8.30. Birthe Steenberg er formand i Helsingør IF Atletik og ser frem til royalt besøg.

”Vi er naturligvis meget beæret over, at en fra den kongelige familie deltager i vores Skole OL. Og at det så ovenikøbet er kronprins Frederik, der har sportslige interesser, sætter vi stor pris på," fortæller Birthe Steenberg, der er i fuld gang med de sidste forberedelser til Skole OL-stævnet.

Helsingørs borgmester, Benedikte Kiær, glæder sig også til H.K.H. Kronprins Frederiks deltagelse i Skole OL:

”Skole OL er et helt fantastisk arrangement, som vi glæder os meget til at være værter for i Helsingør. At kronprins Frederik er med, når børnene går i gang med konkurrencerne gør dagen til noget helt særligt både for børn og voksne. Jeg er sikker på, at vi kan se frem til en dejlig festdag for børneidrætten på Helsingør Atletikstadion på onsdag”.

Om Skole OL

DIF, Dansk Atletik Forbund og TV 2 står bag Skole OL, der støttes af Nordea-fonden og TrygFonden. Foreløbig er knap 19.000 elever i hele landet tilmeldt årets Skole OL. Disciplinerne er løb, spring og kast - og Skole OL hylder klassesammenholdet og det personlige engagement. De store ambitioner for Skole OL de kommende år skal ikke mindst ses i lyset af den nye folkeskolereforms fokus på 45 minutters idræt og bevægelse om dagen. Se vores Skole OL video her.

Med rødder i OL, hvor folk fra hele verden mødes og konkurrerer i en masse idrætsgrene og samtidig fejrer venskab, fællesskab og fred mellem mennesker, handler Skole OL tilsvarende om sammenhold. Og klasserne dyster netop som en samlet gruppe. Til Skole OL har alle elever mulighed for at prøve kræfter med Skole OL-disciplinerne løb, spring og kast. Skole OL har siden 2009 samlet tusinder af danske skoleelever til et kæmpe finalestævne i København med fest, farver og spændende konkurrencer.

Det er stadig muligt at tilmelde sig årets største atletikstævne for børn.

Kontaktinformation:

Henriette Leth Nielsen, Kommunikationschef Dansk Atletik Forbund: 20 15 22 20 / henriette@dansk-atletik.dk

Casper Hollerup, OL-pressechef, Danmarks Idrætsforbund (DIF): 24 64 52 53 / cho@dif.dk