Kæmpe donation på 30 mio. kr. til danske OL-ambitioner

Dansk Supermarked donerer 30 millioner kr. til at give de bedste danske atleter optimale betingelser frem mod og under OL i Rio. Beløbet er den største enkeltstående donation nogensinde til dansk eliteidræt. Pengene giver mulighed for blandt andet nyt udstyr, high performance-rammer under OL og investering i talentudvikling generelt.
14. apr 2015
Dansk Supermarked donerer 30 millioner kr. til at give de bedste danske atleter optimale betingelser frem mod og under OL i Rio. Beløbet er den største enkeltstående donation nogensinde til dansk eliteidræt. Pengene giver mulighed for blandt andet nyt udstyr, high performance-rammer under OL og investering i talentudvikling generelt.

Den danske OL-ambition på 10 medaljer blev i dag skudt godt og grundigt ud af startblokken med en donation på 30 millioner kroner. Beløbet blev offentliggjort i dag ved et arrangement i Marselisborghallen og checken overrakt til Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark samt repræsentanter for de danske atleter, heriblandt roer og OL-sølvvinder Fie Udby samt verdensmester i skeetskydning og OL-deltager i 2012, Jesper Hansen. Donationen er en del af det fireårige partnerskab med Dansk Supermarked.

De bedste danske atleter får nu i endnu højere grad mulighed for at kæmpe med om topplaceringerne ved OL i Rio, der begynder 5. august 2016. Det er vigtigt ikke bare for Dansk Supermarked, men for hele Danmark, understreger Per Bank, adm.dir. i Dansk Supermarked:

”I Dansk Supermarked ved vi, hvad det kræver at nå sine mål i skarp konkurrence med andre. Derfor er det helt naturligt for os at bidrage til, at de danske atleter frem mod OL får de allerbedste betingelser for at præstere. Med denne donation skruer vi helt op. For vi ser donationen som noget, der kommer hele Danmark og dermed vores kunder til gode. OL er noget, der samler os alle,” siger Per Bank, adm.dir. i Dansk Supermarked, der dækker kæderne Netto, føtex, Bilka og Salling.

Rekorddonation oven på jubelår
Donationen går til fem indsatsområder, som styrker OL-holdets muligheder for at levere topresultater til OL i Rio.

1. Bedre træningsforhold og målrettet international konkurrencedeltagelse i 2015-2016
2. Optimalt materiel og udstyr til udvalgte olympiske sportsgrene.
3. Atletstipendier til potentielle OL-medaljekandidater
4. Talentudvikling i dansk eliteidræt
5. High perfomance-faciliteter i Rio under OL

At få de bedst mulige forberedelser til OL er afgørende for et sportsligt godt dansk OL. F.eks. skal sejlerne lære de specielle vindforhold i området at kende, hvis de skal have gode chancer for at blande sig i toppen, fortæller Team Danmarks formand, Frank Jensen.

”Dansk eliteidræt er inde i en rigtig god udvikling. 2014 blev et jubelår, hvor danske atleter hentede 87 medaljer og 81 såkaldte placeringspoint i de olympiske sportsgrene. Med donationen kan vi i det kommende halvandet år investere flere ressourcer i de stærkeste medaljekandidater og generelt styrke kvaliteten af OL-forberedelserne, så vi får sendt et rigtig stærkt dansk OL-hold af sted, som Danmark kan være stolte af,” siger Frank Jensen.

Donationen vækker stor glæde hos Niels Nygaard, formand for DIF, der udgør olympisk komite.

”Vi stiler højt med vores ambition om, at et stort dansk OL-hold skal hente 10 medaljer ved legene i Rio. For at det skal lykkes, har vi indført high performance som et mantra for Danmark til OL, som skal resultere i at atleterne præsterer deres absolutte topniveau. Uden de kommercielle olympiske partnere – med Dansk Supermarked som den største bidragsyder – kunne vi aldrig have haft så store olympiske ambitioner, eller investeret så meget i talentudvikling i dansk idræt, som vi gør,” siger Niels Nygaard.

Investeringer i High performance giver bl.a. atleterne optimale OL-forberedelsesmuligheder, individuel støtte, optimale indkvarteringsvilkår under OL i både OL-landsbyen og på et hotel udenfor, samt ekstra dansk service- og ekspertbistand under legene.

Ved de seneste sommerlege i London i 2012 vandt Danmark 9 medaljer – det højeste antal medaljer siden OL i 1948.

Baggrund
Donationen er en del af et fireårigt OL-partnerskab med Dansk Supermarked, der består af kæderne Netto, Bilka, føtex og Salling.

I 2013 donerede Dansk Supermarked 10 millioner kroner efterfulgt af 15 millioner kr. i 2014. Med de 30 millioner for 2015 og 2016 når den samlede donation således op på 55 mio. kr. Dansk Supermarkeds støtte sker via en donation fra Salling Fondene, som er majoritetsejer af Dansk Supermarked.

Fakta: OL-holdet på vej mod Rio
Frem mod OL i 2016 kæmper de danske atleter i månederne frem til OL om at kvalificere sig. De første nationspladser er allerede i hus. De danske sejlere sikrede syv pladser i syv forskellige bådklasser, mens skytterne har sikret foreløbig to pladser. På ol.dk findes kalenderoversigt over danskernes OL-kvalifikationsmuligheder og meget andet OL-info og atletvideoer.

Billeder fra pressemødet kan hentes her. Fotokredit gives til Das Büro.

Yderligere oplysninger
Morten Rodtwitt, OL-chef og chef de mission, DIF, tlf. 29 37 09 16
Lone Hansen, direktør, Team Danmark, tlf. 60 38 25 27
Mads Hvitved Grand, kommunikationsdirektør, Dansk Supermarked, tlf. 29 65 45 66