20 nye udtagelser til European Games

20 atleter fra bordtennis, fægtning, gymnastik, karate og svømning er udtaget til European Games.
8. apr 2015
20 atleter fra bordtennis, fægtning, gymnastik, karate og svømning er udtaget til European Games.

Når det første europæiske OL, European Games, afvikles i Aserbajdsjans hovedstad Baku i perioden 12.-28. juni 2015 bliver det med et dansk hold bestående af 60-65 atleter. De første fem atleter i fire idrætsgrene blev udtaget i marts, og nu følger yderligere 20 atleter i fem nye idrætsgrene.

Det danske hold kommer til at bestå af en blanding af garvede sportsfolk med OL i Rio for øje og unge talenter, der sigter mod OL i Tokyo. Derudover er der enkelte sportsgrene, som ikke er på OL-programmet.

”Det er et spændende og talentfuldt hold, som vi sender til European Games. Vi har fx udtaget Christopher Rohde i karate. Et ukendt navn i en relativ ukendt idrætsgren for de fleste danskere, men Christopher Rohde er dobbelt nordisk mester, har to placeringer i top fem ved EM og ligger nummer ni på verdensranglisten, hvilket gør ham til medaljekandidat i Baku,” siger Morten Rodtwitt, der er OL-chef i DIF og chef de mission for det danske hold til European Games.

I svømning gælder der særlige regler for deltagelse, idet drengene skal være 17-18 år, mens pigerne skal være 15-16 år. Svømmekonkurrencerne tjener også som EM for juniorer.

”I svømning er der udelukkende deltagelse for juniorer, hvilket giver nogle andre perspektiver. Svømmere er ofte unge, når de slår igennem internationalt, og derfor er det interessant at følge, om nogle af de 12 danske svømmere ved European Games er at finde, når der er OL i Tokyo om fem år eller måske allerede i Rio om lidt over et år,” siger Morten Rodtwitt og fortsætter:

”På den korte bane er jeg overbevist om, at det danske hold vil have medaljer med i bagagen, når vi flyver hjem fra Baku. Og på den lange bane er jeg sikker på, at legene i Baku tjener som vigtig læring, så vi igen vil se en række af udøverne til OL i Rio 2016 og OL i Tokyo 2020. På den måde har European Games flere perspektiver.”

Team Danmark samarbejder med flere af de specialforbund, der skal til European Games, og direktør, Lone Hansen, glæder sig til premieren på det europæiske OL.

”For en række af de Team Danmark-støttede sportsgrene er European Games en del af OL-forberedelserne. I nogle sportsgrene er der OL-billetter på spil, og i andre er der vigtige OL-ranglistepoint at hente. Det bliver derfor spændende at følge atleternes præstationer på en europæisk olympisk scene cirka et år før OL i Rio. Af de 20 atleter, som nu bliver udtaget til European Games, er det særligt fægteren Frederik von der Osten, som vi har et tæt samarbejde med. Vi støtter Frederiks OL-forberedelser målrettet og håber, at Frederik kan kæmpe sig igennem nåleøjet og blive den første danske mandlige fægter ved OL siden 1972,” siger Team Danmarks direktør Lone Hansen.

Team Danmark samarbejder i øjeblikket med fem af de sportsgrene - kajak, BMX, triatlon, bordtennis og fægtning – som nu har atleter udtaget til European Games.

De 20 udtagne atleter
Jonathan Groth, bordtennis

Alexander Bøgeskov-Tsoronis, fægtning
Frederik von der Osten, fægtning

Helge Vammen, gymnastik
Mette Hulgaard, gymnastik
Michelle Vitting Lauritsen, gymnastik
Linnea Højer Wang, gymnastik

Christopher Skotte Rohde Christensen, karate

Emily Rosemary Gantriss, svømning
Frederik Jessen, svømning
Helena Rosendahl Bach, svømning
Josefine Brosolat Pedersen, svømning
Josephine Marie Holm, svømning
Julie Kepp Zimmermann Jensen, svømning
Merete Toft Jensen, svømning
Philip Alfred Ravnsholt Greve, svømning
Signe Wiegant Bro, svømning
Tobias Brønnum Bjerg, svømning
Trine Kjøngerskov, svømning
Victoria Christine Bierre, svømning

Tidligere udtagne atleter
René Holten Poulsen, kajak

Simone Tetsche Christensen, BMX

Casper Stenderup, triatlon

Peter Kildegaard Andersen, beachvolley
Kristoffer Abell, beachvolley

Om European Games
European Games er det første af sin art. Det kaldes også for europæisk OL og kan sidestilles med kontinentale mesterskaber som Asien Games og Commonwealth Games.

  • Hvor: Baku, Aserbajdsjan
  • Hvornår: 12.-28. juni 2015
  • Hvem: ca. 6.000 atleter fra 50 europæiske lande.
  • Hvad: 20 udvalgte idrætsgrene

 Læs mere om legene på www.baku2015.com og følg med under legene på TV 2 Sport.

Yderligere information
Morten Rodtwitt, OL-chef og chef de mission for det danske hold ved European Games, 29 37 09 16 (Morten er i Tokyo, som er +7 timer i forhold til Danmark) ´

Venlig hilsen

Jakob Draminsky
Kommunikationskonsulent

M: 28893678
@:jdr@dif.dk

Danmarks Idrætsforbund