Hamburg officielt Tysklands OL-bud i 2024

Det er nu sikkert, at det bliver Hamburg, der skal kæmpe om at få OL til Tyskland i 2024
20. mar 2015
Det er nu sikkert, at det bliver Hamburg, der skal kæmpe om at få OL til Tyskland i 2024

Kapløbet mellem Berlin og Hamburg om at blive Tysklands bud på en OL værtsby i 2024 er afgjort. Det bliver Hamburg, der får muligheden for at være vært for verdens største sportsbegivenhed. Hvis det ender med, at de Olympiske Lege kommer til Hamburg, så vil det ikke kun være positivt for Tyskland, men også for Danmark.

”Det er en enestående chance for, at vi også kan udvikle vores turisme- og oplevelsesøkonomi i Syd- og Sønderjylland,” siger Stephan Kleinschmidt, der er formand for Udvalget for Kulturel og Regional Udvikling ved Sønderborg Kommune til TV2 Syd.

DIF er også meget spændte ved udsigten til et OL lige på den anden side af den dansk-tyske grænse.

”Hvis OL for eksempel kommer til Hamburg, så må vi sige, at det ganske enkelt ikke kan komme tættere på Danmark. Med så kort afstand vil det kunne få en stor positiv betydning for de danske resultater og vores forberedelser mod legene. På tilskuerfronten vil det også kunne have en god effekt med mange danske tilskuere på lægterne. Det kan jo næsten gå hen og blive en dansk hjemmebane,” sagde DIF’s chef de mission Morten Rodwitt i efteråret.

Den kommende vært for OL 2024 bliver fundet i 2017.