DIF-formand: Kast traditionerne op i luften

Idrætten har mulighederne for at bevæge verden i en endnu mere positiv retning, er konklusionen oven på stor DIF-kongres.
7. mar 2015
Idrætten har mulighederne for at bevæge verden i en endnu mere positiv retning, er konklusionen oven på stor DIF-kongres.

Skal idrætten redde verden – eller skal verden redde idrætten?

Dette store spørgsmål har over tre dage været udgangspunktet på DIF Kongres 2015, hvor over 600 nøglepersoner fra idrættens verden har været samlet til debat og oplæg om idrættens fremtid. De 600 deltagere har været præsenteret for ministre, topchefer fra erhvervslivet, nuværende og tidligere idrætsstjerner samt et væld af andre aktører inden for dansk bredde- og eliteidræt, som alle har forsøgt at svare på kongressens overordnede temaspørgsmål.

”Når vi lytter til de mange indlæg, vi har haft, så er der mange deltagere her på kongressen, der har ytret, at idrætten i vid udtrækning kan få verden til at bevæge sig i en positiv retning. Vi er dog nok også alle enige om, at idrætten ikke kan redde hele verden. ” Det siger DIF’s formand, Niels Nygaard, som samtidig glæder sig over de mange bud på fremtidens idrætsdanmark, der er kommet i de seneste dage.

”Vi har utroligt meget at tage med os i forhold til at gøre Danmark til et endnu bedre idrætsland. Og en af de hovedpointer, vi har hørt, har været, at vi med fordel engang i mellem kan kaste traditionerne op i luften. Det være sig i forhold til nye partnerskaber, større åbenhed over for nye idrætsgrene og nytænkning af idrætsfaciliteter. Det råd vil vi lytte til i vores fremadrettede arbejde – blandt andet i forhold til vores store fælles vision med DGI," siger Niels Nygaard.

På DIF Kongres 2015 har tegne- og konsulentvirksomheden Bigger Picture forsøgt at samle kongressens mange pointer i en stor samlet tegning. Den ses i toppen af denne nyhed og kan her hentes som PDF-fil i print-format.

Yderligere information:
Niels Nygaard, formand i DIF, mobil 20 73 71 12

Venlig hilsen

Jacob Bech Andersen
DIF Kommunikation
Mail: jaa@dif.dk , mobil: 24 41 12 13