Fodbold giver styrke

Svenske Cecilia Andrén Nystrøm sætter kvinders rettigheder i udviklingslande på dagsordenen …. med fodbold.
6. mar 2015
Svenske Cecilia Andrén Nystrøm sætter kvinders rettigheder i udviklingslande på dagsordenen …. med fodbold.

Der er 23-årige unge mennesker, der studerer, fester og bare lever livet. Og så er der dem, der forsøger at ændre verden.

Den svenske iværksætter og stifter af ’Futebol da forca’, Cecilia Andrén, er af det svenske idrætsmagasin ”Idrottens Affärer” i en alder af bare 23 år blevet udnævnt som en af svensk idræts mest magtfulde kvinder, fordi hun ved hjælp af fodbolden har sat kvinders rettigheder i udviklingslande på dagsordenen.

Fredag indtog Cecilia Andrén Nystrøm Brøndby Hallens alternative scenegulv på DIF Kongres 2015, hvor hun redegjorde for sit succesrige fodboldprojekt.

”Idrætten kan nok ikke redde verden, men idrætten kan forandre verden på en positiv måde,” lød det fra Cecilia Andrén Nystrøm.

Og forandre verden må man sige, at den svenske iværksætter har formået. Hendes fodboldprojekt og trænerprogram for piger ’Futebol da forca’, der begyndte i Mozambique og Zambia, men nu også er startet op i Sverige, har fået tusindevis af piger til ikke bare at spille fodbold, men også hjulpet dem til at have et bedre liv.

”Pigerne får en række værktøjer, som de kan bruge på at forbedre deres liv. Vi taler ikke kun om fodbold og resultater, men også om deres liv, udfordringer og drømme. Vi tager udgangspunkt i den enkelte spiller og den enkelte pige. Vi forsøger at tale til dem i øjenhøjde og hjælper dem med at blive en del et fællesskabet, som i dette tilfælde er fodboldholdet,” sagde Celia Andrén Nystrøm.

´Futebol da forca´ betyder ’fodbold giver styrke’ på portugisisk.

Følg DIF Kongres 2015 på Twitter #DIFkongres