TV 2 Sport sender det europæiske OL

TV 2 Sport har købt rettighederne til European Games i Baku. Danmark deltager med 60-65 atleter omkring 17 idrætsgrene.
4. mar 2015
TV 2 Sport har købt rettighederne til European Games i Baku. Danmark deltager med 60-65 atleter omkring 17 idrætsgrene.
Selvom 2015 ikke er et OL-år, byder året alligevel på en stor olympisk begivenhed for alle elskere af sport i verdensklasse.

European Games er et modstykke til kontinentale mesterskaber som Asian Games og Commonwealth Games. European Games bliver gennemført 12.-28. juni i Aserbajdsjans hovedstad Baku, og i alt deltager ca. 6.000 atleter fra 50 europæiske lande. De dyster i 20 udvalgte sportsgrene. TV 2 Sport har købt rettighederne til legene og kommer således til at sende live fra en masse idrætsgrene. 

"Vi glæder os enormt over at kunne præsentere European Games fra Baku på TV 2 SPORT. Netop alsidigheden i sportsdækningen har hele tiden været vigtig for os på TV 2 SPORT, og derfor er det fantastisk, at vi i kanalens første år kan sende eksklusivt til de danske seere fra dette 'europæiske OL' med så mange danske deltagere," siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen, i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Det ser spændende ud for os sportsfans. Både med masser af traditionel idræt og en del sport, som man ikke er så vant til at se. Masser af unge talenter og nogle af verdens bedste inden for deres felt. Og så er der noget så vigtigt på spil for mange af atleterne som adgangsbillet til OL i Rio 2016. Jeg tror, det bliver en spændende og seværdig start på European Games."

Et slagkraftigt dansk hold

Når flammen tændes som symbol på, at det første European Games er i gang, vil der være masser af spændende sport fra legene i Baku. Her kan seerne opleve danske eliteatleter fra sportsgrene, som traditionelt ikke fylder så meget i de danske medier, blandt andet René Holten Poulsen, der er verdensmester i kajak, og Simone Tetsche Christensen, der er EM-bronzevinder i BMX. Det glæder Danmarks Idrætsforbunds formand, Niels Nygaard.

"European Games bliver enormt interessant set med danske briller. Vi stiller med et slagkraftigt hold på over 60 atleter i mere end 15 idrætsgrene, og det er forventningen, at det danske hold vil bringe medaljer med hjem fra Baku. Ud over medaljer er der den bonus ved European Games, at der i enkelte idrætsgrene også kæmpes om OL-kvalifikation," siger Niels Nygaard.

"I DIF er vi meget glade for, at TV 2 SPORT dækker European Games. Det giver danskerne mulighed for at se en masse danske eliteatleter i idrætsgrene, som de ikke er vant til at se på tv. Og mange danskere vil muligvis blive overraskede over det høje niveau, som danske atleter har i mediemæssigt mindre idrætsgrene som f.eks. bueskydning kajak og skydning," siger DIF-formanden.

Et vigtigt skridt

"Det glæder mig, at de nye og prestigefyldte European Games vil kunne ses i Danmark via TV 2. Danmark er nu land nummer 52, der bekræfter, at det vil sende fra legene," siger Simon Clegg, administrerende direktør for Baku 2015, i TV 2's pressemeddelelse og fortsætter:

"Vores mål er, at European Games skal nå ud til så mange mennesker som muligt på det europæiske kontinent, og dette er et vigtigt skridt i den retning."