De første danske atleter er udtaget til European Games

Med præcis 100 dage til European Games i Baku har DIF udtaget de første fem atleter i fire idrætsgrene.
4. mar 2015
Med præcis 100 dage til European Games i Baku har DIF udtaget de første fem atleter i fire idrætsgrene.

Om præcis 100 dage tændes flammen som symbol på, at den første udgave af et europæisk OL sættes i gang. Legene holdes i Aserbajdsjans hovedstad, Baku, og det danske hold forventes at blive på knap 65 atleter i omkring 17 idrætsgrene.

Sportslige forventninger
De fem første danske udtagelser er:

  • René Holten Poulsen, kajak
  • Simone Tetsche Christensen, BMX
  • Casper Stenderup, triatlon
  • Peter Kildegaard Andersen, beach volleyball
  • Kristoffer Abell, beach volleyball

Morten Rodtwitt, der er chef de misson for det danske European Games-hold, siger:
”Det danske hold til European Games har i flere idrætsgrene et stort sportsligt potentiale. Med udtagelsen af kajakroeren, René Holten Poulsen, der er verdensmester og BMX-køreren, Simone Tetsche Christensen, der vandt bronze ved EM, viser vi, at Danmark er med ved legene for at vinde medaljer.”

OL i Rio i kikkerten
Flere idrætsgrene har et olympisk perspektiv, da atleterne kan kvalificere sig direkte til OL via en guldmedalje eller indirekte via fx værdifulde ranglistepoint. For mange danske atleter gælder desuden, at European Games tjener som vigtig forberedelse til OL.

Morten Rodtwitt siger:
”European Games er for flere atleter en stor sportslig test før OL i Rio om 17 måneder. Det er i vid udstrækning cremen af den europæiske elite, der deltager, så i Baku får vi indikationer på, hvor konkurrencedygtige de danske atleter er i en olympisk kontekst.”  

Team Danmark samarbejder med flere af de specialforbund, der skal til European Games, og direktør, Lone Hansen, glæder sig til premieren på det europæiske OL:

”For en række af de Team Danmark støttede sportsgrene er European Games en del af OL-forberedelserne. I nogle sportsgrene er der OL-billetter på spil, og i andre er der vigtige OL-ranglistepoint at hente. Det bliver derfor spændende at følge atleternes præstationer på en europæisk olympisk scene cirka et år før OL i Rio,” siger Team Danmarks direktør Lone Hansen

Team Danmark samarbejder i øjeblikket med tre af de sportsgrene - kajak, BMX og triatlon – som nu har atleter udtaget til European Games.

I løbet af de kommende 100 dage vil det danske hold vokse. Flere idrætsgrene har opnået nationspladser. Nu kæmpes der internt om, hvem der skal have de prestigefyldte udtagelser. 

Om European Games
European Games er det første af sin art. Det kaldes også for europæisk OL og kan sidestilles med kontinentale mesterskaber som Asien Games og Commonwealth Games. 

  • Hvor: Baku, Aserbajdsjan
  • Hvornår: 12.-28. juni 2015
  • Hvem: ca. 6.000 atleter fra 50 europæiske lande.
  • Hvad: 20 udvalgte idrætsgrene

Læs mere om legene på www.baku2015.com 

Yderligere information

Morten Rodtwitt, OL-chef og chef de mission for det danske hold ved European Games, 29370916

Venlig hilsen

Jakob Draminsky
Kommunikationskonsulent

M: 28893678
@:jdr@dif.dk

Danmarks Idrætsforbund