Ny krop i gamle foreninger

Den danske kropskultur har ændret sig, hvilket har betydning for foreningslivet. De traditionelle foreningers tilbud harmonerer ikke altid med de ønsker, som nye medlemmer har. Problemstillingen er blandt hovedtemaerne ved DIF Kongres 2015.
25. feb 2015
Den danske kropskultur har ændret sig, hvilket har betydning for foreningslivet. De traditionelle foreningers tilbud harmonerer ikke altid med de ønsker, som nye medlemmer har. Problemstillingen er blandt hovedtemaerne ved DIF Kongres 2015.

Der var en gang, hvor en mand var en mand, en kvinde en kvinde og en idrætsforening en idrætsforening. Men tiderne skifter, og danskernes krops- og sundhedsideal har i de seneste år ændret sig markant, hvilket blandt andet har betydet, at kommercielle fitnesscentre er skudt op i hobetal i de sidste 10-15 år.  

Der fokuseres i højere og højere grad på individets kropslige styrke og udseende, og som en naturlig følge af denne nye kropskultur er det er blevet en uskreven regel, at mænd og kvinder skal gøre noget ud af deres kroppe. 
 
Spørgsmålet er som så, om de klassiske idrætsforeninger bør og skal tilpasse sig den nye kropskultur? Kan foreningerne overleve med danskernes nye syn på kroppen, deres øgede krav til komfort og større blufærdighed? Og hvordan?

Mød på DIF Kongres 2015 en række oplægsholdere, der repræsenterer såvel de gamle dyder som de nye tider. Og bliv tanket op med gode råd til, hvordan idrætsforeninger, kommuner og bygherrer skal agere i det nye marked for kropslig udfoldelse. 

Med andre ord: Vær med til at sætte den danske krop i foreningslivet til debat.

Mød på DIF Kongres 2015 blandt andre:

- Henrik Byager: Livsstilsekspert med et skarpt syn på den nye kropskultur og dens indflydelse på det danske foreningsliv.

- Niels Chr. Holmstrøm: Formand for KB, Danmarks ældste og femtestørste idrætsforening. Tidligere sportschef i FC København og Team Danmark.

- Ruben Lundtoft: Direktør i Foreningsfitness, der er et foreningsbaseret fitnesstilbud, hvor lækre kroppe ikke i sig selv er et mål.

- Lennart Boel: Projektansat i fodboldklubben Fremad Valby og daglig leder i Bevægelseshuset. Udover en række andre nyskabende foreningstiltag har Fremad Valby også lavet specielle omklædningsrum til pigerne i klubben.

- Jesper Andreasson og Thomas Johansson: Idrætsforskere fra Linnéuniversitetet og Göteborg Universitet i Sverige. Forfattere til bogen ’The Global Gym’, hvor de undersøger, hvordan fysisk, psykisk og kulturel viden om sundhed og kroppen er indarbejdet i hvert køns identitet i et lokalt, nationalt og globalt motionsrum.

- Mads Olsen: Formand for Volleyklubben Vestsjælland (årets idrætsforening 2013), underviser i idræt i gymnasiet og DIF Ambassadør.

- Karin Merete Skousbøll /Helle Bøcken Wikke: Arkitekter og forfattere til bogen ’Arkitektur, krop og rum’,  der fokuserer på arkitektur som ramme for motion og anden kropslig udfoldelse. Bogen tager udgangspunkt i undersøgelser, der viser, at der er behov for at tænke anderledes omkring de fysiske omgivelser, hvis det skal være attraktivt og oplevelsesrigt at motionere og holde sig i form – for begge køn.

Læs mere om DIF Kongres 2015.