Teenagepiger dyrker mindre idræt end tidligere

Ny undersøgelse viser, at teenagepiger er svære at holde i foreningsidrætten.
18. feb 2015
Ny undersøgelse viser, at teenagepiger er svære at holde i foreningsidrætten.

En ny analyse, som Syddansk Universitet og Idan har lavet for Lokale og Anlægsfonden viser, at de danske teenagepiger, som den eneste befolkningsgruppe, dyrker mindre foreningsidræt end for 20 år siden. Kasper Lund Kierkegaard, der er forskningsansvarlig analytiker hos DIF, er ikke overrasket over resultatet. Han peger på især en grund til problemet.

”I min verden handler det om, at man ikke organiserer og udbyder gode aktiviteter for dem, der dybest set bare har lyst til at dyrke en idræt. I stedet fokuserer man alt sin energi og de bedste haltider på de bedste udøvere,” siger han.

Når pigerne bliver ældre, begynder de igen at dyrke idræt. Men det er en anden form end tidligere. Hvor unge piger ofte er medlem af foreningslivet, dyrker kvinder mere idræt på egne præmisser. Det kan være fitness i et træningscenter eller løb.

For at komme problemet til livs tilbyder DIF et kursus, der hedder TeenCoach. På kurset lærer man, hvordan træneren kan være med til at gøre idrætten til teenageres foretrukne fritidsaktivitet. Læs mere om TeenCoach.

Læs hele analysen fra SDU her