Spændende navne bekræftet til DIF Kongres 2015

Hobro-træner Jonas Dal, badmintonlegenden Peter Gade og Mike Diaper fra Sport England bliver blandt oplægsholderne på DIF Kongres 2015.
13. jan 2015
Hobro-træner Jonas Dal, badmintonlegenden Peter Gade og Mike Diaper fra Sport England bliver blandt oplægsholderne på DIF Kongres 2015.

Programmet til DIF Kongres 2015 begynder for alvor at tage form.  Flere hovedtalere som kronprins Frederik, kulturminister Marianne Jelved og matchfixingsekspert  Declan Hill  er allerede bekræftet som hovedtalere på kongressen. Og nu kan yderligere en række navne tilføjes – deriblandt Hobro IK’s succesrige træner Jonas Dal, badmintonlegenden Peter Gade og Mike Diaper fra idrætsorganisationen Sport England.

Kort om de tre oplægsholdere:

- Cheftræner i Hobro IK Jonas Dals oplæg tager udgangspunkt i det spændende krydsfelt mellem klassisk foreningsliv og den spirende forretning, som superligaklubben Hobro IK pt. befinder sig i. Den lille nordjyske by kom på alles læber, da Hobro IK overraskende rykkede op i Superligaen. En succes, der i høj grad hvilede på holdånd, foreningsdyder og frivilliges hjælp. Men hvordan ser livet ud i dag, efter Hobro for alvor har bidt sig fast i toppen af dansk fodbold?  Kan foreningsdyderne overleve de nye kommercielle strømninger?

- En af Danmarks bedste badmintonspillere gennem tiderne Peter Gade stoppede i 2012 sin aktive karriere. Men stoppet har bestemt ikke betydet, at Peter Gade nu slapper af. En lang række danske virksomheder og ministerier har udnyttet Peter Gades enorme popularitet i Asien, hvilket har betydet, at den tidligere badmintonspiller har deltaget ved flere eksportfremstød i Østen. Få et indblik i Peter Gades overgang fra sportsmand til ’eksportvare’ og hør hans bud på, hvordan idrætten udnyttes i eksport- og erhvervsmæssige sammenhænge.

- Engelske Mike Diaper står i spidsen for Sport Englands storstilede forsøg på at flere børn og unge til at dyrke idræt. Målet er blandt andet at få over 300.000 studerende i gang med sportslige aktiviteter. I oplægget på DIF Kongres 2015 vil Mike Diaper sætte spot på den ungdomsstrategi, der skal bane vejen for den ambitiøse målsætning., og ligeledes vil han komme med interessante bud på at fastholde børn og unge i sporten – hele livet i gennem.
Mike Diaper har været en del af Sport England siden 2006, og derfor vil han naturligvis komme ind på de positive effekter i forhold til briternes syn på idræt, som man har set i kølvandet på OL i London 2012. 

Se mere om program og tilmelding her.