17 byer er klar til Skole OL

Igen i år afholdes lokale mesterskaber i Skole OL i den olympiske ånd og med massevis af konkurrencer i løb, spring og kast for børn i 4.-7. klasse. Foreløbig har ikke færre end 17 byer i hele Danmark meldt sig til at holde Skole OL stævne.
30. jan 2015
Igen i år afholdes lokale mesterskaber i Skole OL i den olympiske ånd og med massevis af konkurrencer i løb, spring og kast for børn i 4.-7. klasse. Foreløbig har ikke færre end 17 byer i hele Danmark meldt sig til at holde Skole OL stævne.

Skole OL er landets største atletikstævne for børn og afholdes af Dansk Atletik Forbund i samarbejde med DIF og TV 2. Skole OL er for alle landets 4. – 7. klasser og afsluttes med et olympisk finalestævne i København i juni med mere end 8.000 elever fra hele landet. Inden finalestævnet afvikles lokale, finalekvalificerende Skole OL-stævner i løb, spring og kast som en del af idrætstimerne samt større lokale stævner.

Med hjælp fra TrygFonden og Nordea-fonden kan Skole OL afvikle stævnerne og finansiere en stor del af deltagernes rejseudgifter for de, der kvalificerer sig til finalestævnet. På hjemmesiden kan man hente træningskoncepter med lektionsplaner, som kan tilpasses skolens rammer og faciliteter.

”Da Dansk Atletik Forbund og vores klubber står over for spændende udfordringer med at skulle udfylde børnenes idrætstimer med kvalitet og skabe sammenhæng mellem skolen og foreningslivet, er de nye materialer netop et skridt på vejen mod at inspirere og motivere børn til at dyrke idræt. Mere idræt, bevægelse og i særdeleshed atletik skal ind folkeskolen, og overalt i landet bør idrætten få en markant plads på børnenes skoleskema. I Dansk Atletik Forbund glæder vi os derfor til at støtte op om dette arbejde til glæde og gavn for børn og unge i hele landet", udtaler Skole OL-projektleder, Lene Kryger Pedersen.

Tilmeld klassen til Skole OL nu
Tilmelding til Skole OL er i fuld sving og foregår på www.skoleol.tv2.dk. Lærere fra landets 4.-7. klasser skal oprette en profil for deres klasser og tilmelde sig det Skole OL stævne, der ligger i skolens lokalområde. Pladserne fordeles efter 'først til mølle', så arrangørerne anbefaler, at man tilmelder sig hurtigst muligt.

De Skole OL-stævner, der foreløbig ligger fast, skal afholdes i følgende byer:

Onsdag 29. april: Herning
Mandag 4. maj: Hvidovre
Onsdag 6. maj: Helsingør og Hillerød
Torsdag 7. maj: Sønderborg og Svendborg
Fredag 8. maj: Roskilde
Tirsdag 12. maj: Korsør, Randers og Næstved
Onsdag 13. maj: Korsør
Mandag 18. maj: Odense og Vejle
Tirsdag 19. maj: Aalborg
Onsdag 20. maj: Aalborg og Silkeborg
Torsdag 28. maj: Århus


Gratis at være med

Deltagelse i Skole OL-stævnerne er gratis, og der kæmpes om deltagelse ved det store finalestævne i København 9.-12. juni 2015 (Et klassetrin per dag), hvor 2/3 af transporten til København betales af Skole OL. Skole OL har siden 2009 samlet tusinder af danske skoleelever til et kæmpe finalestævne i København med fest, farver og spændende konkurrencer.

Læs mere om Skole OL på hjemmesiden www.skoleol.tv2.dk