TV 2 viser VM i bueskydning

TV 2 dækker finalerne ved det kommende VM i bueskydning, som finder sted på Christiansborg Slotsplads den 1. og 2. august. TV 2 sender seks timer live fra finalerne, hvor de danske skytter skal forsvare deres VM-medaljer.
28. jan 2015
TV 2 dækker finalerne ved det kommende VM i bueskydning, som finder sted på Christiansborg Slotsplads den 1. og 2. august. TV 2 sender seks timer live fra finalerne, hvor de danske skytter skal forsvare deres VM-medaljer.

På trods af at vi Danmark har en verdensmester i bueskydning, så fylder sporten ikke meget på de danske tv-kanaler. Men det bliver der lavet op på i forbindelse med det kommende VM i bueskydning i København. TV 2 sender seks timer fra de to finaledage som finder sted den 1. og 2. august og afvikles i flotte ramme på Christiansborg Slotsplads.

”Jeg glæder mig helt vildt over, at TV 2 får lov til at være med til at lave en så stor international event som VM i bueskydning - og så med en forsvarende dansk verdensmester i Maja Jager. Jeg er ret sikker på, at det bliver en spektakulær tv-produktion fra Christiansborg Slotsplads,” siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Verdensmesteren glæder sig

VM i bueskydning bliver vist på at TV 2s hovedkanal, som vil sende tre timer live fra finalerne både lørdag 1. august og tre timer live søndag 2. august. Den forsvarende verdensmester i recurve, Maja Jager, glæder sig også:

”Det er dejligt, at TV 2 tør sprede sendefladen lidt ud og give de mindre kendte sportsgrene sendetid. Det giver seerne mulighed for at opleve, hvor spændende bueskydning kan være. Forhåbentlig kan det også tiltrække nogle publikummer til finalepladsen på Christiansborg Slotsplads, så de kan få lov til at opleve bueskydning på tæt hold og være med til at skabe en fantastisk stemning, så vi kan gøre VM til det bedste nogensinde,” siger Maja Jager.

Selve VM-arrangementet begynder den 26. juli, og der vil de første dage være indledende skydninger i Sundby Idrætspark på Amager. Herefter rykker finaledeltagerne til Christiansborg Slotsplads.

”At skabe en ikonisk ramme for finalerne med Christiansborg som baggrund har fra dag ét været et af målene for København, Sport Event Denmark og os. At VM nu kommer på nationalt tv, gør mig ekstra stolt og glad,” siger Rolf Lind, der er formand i Bueskydning Danmark.

Fakta om VM i bueskydning 2015

- Afvikles i København fra 26. juli til 2. august.
- Finalerne skydes 1.-2. august på Christiansborg Slotsplads.
- VM afvikles hvert andet år.
- Der forventes 500 skytter fra 75 lande.
- VM i København fungerer også som første kvalifikationsmulighed til OL i Rio i 2016.
- Der skydes med to buetyper, compound (50m) og recurve (70 m).
- Der skal uddeles følgende medaljer i begge buetyper: Individuel skydning for herrer og damer, Hold (3 skytter) herrer og damer og Mix hold (2 skytter).
- VM i bueskydning 2015 afvikles af Bueskydning Danmark, Sport Event Denmark, Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen.

Læs mere her: www.archerycopenhagen.com