Aktiver folkeskolen med boldspil

Tirsdag den 24. marts 2015 kan du blive klogere på, hvordan boldspil kan være med til at opfylde kravene om fysisk aktivitet i folkeskolen. Seminaret 'Boldspil for skolebørn' afholdes på DBU Jyllands fodboldcenter i Tilst.
28. jan 2015
Tirsdag den 24. marts 2015 kan du blive klogere på, hvordan boldspil kan være med til at opfylde kravene om fysisk aktivitet i folkeskolen. Seminaret 'Boldspil for skolebørn' afholdes på DBU Jyllands fodboldcenter i Tilst.
Meget er anderledes siden boldspil i folkeskolen bestod af en gymnastiksal, én bold og 24 mere eller mindre aktive elever.

Seminaret Boldspil for skolebørn sætter fokus på, hvordan du ved at variere antallet af elever, intensiteten i spillet og banens størrelse kan finde et utal af muligheder for at opfylde ambitionerne om mere fysisk aktivitet i folkeskolen.

Seminaret henvender sig til alle, der har lyst til at få ny viden og blive inspireret i arbejdet med at realisere verdens mest aktive folkeskole – det gælder både kommunale beslutningstagere og praktikere, som arbejder med den nye folkeskolereform og fysisk aktivitet til hverdag.

Peter Krustrup om børn og boldspil

Den nyeste viden om effekterne af boldspil for børn viser, at boldspil har et stort potentiale i forbindelse med folkeskolereformen – både i den fagopdelte idrætsundervisning, i den understøttende undervisning eller i kortere pauser, hvor målet om 45 minutters fysisk aktivitet og bevægelse om dagen skal indfries.

Til at præsentere den nyeste forskning på området kommer professor og forsker Peter Krustrup fra Center for Holdspil og Sundhed ved Københavns Universitet.

Peter Krustrup har netop præsenteret nogle af sine forskningsprojekter på DBU Jyllands delegeretmøde i Herning i starten af januar, hvor også børn og boldspil var et tema. Du kan læse mere om hans oplæg på delegeretmødet her.

Seminaret er samtidig efterfølgeren til et lignende seminar om boldspil i skoletiden, som blev afholdt den 1. oktober 2014 i Idrættens Hus i Brøndby.

Tirsdag den 24. marts kl. 10-14

Seminaret afholdes tirsdag den 24. marts 2015 kl. 10.00-14.00 på DBU Jyllands fodboldcenter i Tilst ved Aarhus, og værter ved seminaret er DBU, DIF og Center for Holdspil og Sundhed ved Københavns Universitet.

Seminaret er gratis, men der er et begrænset antal pladser. Tilmelding foregår efter ”først til mølle”-princippet, og der er tilmeldingsfrist mandag den 2. marts 2015.

Tilmeld dig her

Kontakt os

Vil du vide mere om seminaret, er du velkommen til at kontakte os.

Fagligt indhold:
Peter Krustrup – pkrustrup@nexs.ku.dk – 2116 1530

Tilmelding og praktiske forhold:
Christian Kjær – kjaer@dbujylland.dk – 8939 9934