DIF: Kriminalisering af matchfixing er en god idé

Kulturminister Marianne Jelved har fremsat et lovforslag om bekæmpelse af matchfixing. DIF har siddet med i en arbejdsgruppe, der er kommet med anbefalinger til lovforslaget.
14. jan 2015
Kulturminister Marianne Jelved har fremsat et lovforslag om bekæmpelse af matchfixing. DIF har siddet med i en arbejdsgruppe, der er kommet med anbefalinger til lovforslaget.
Matchfixing har de seneste år været et stort tema i medierne og hos DIF. Kulturminister Marianne Jelved har nu fremsat et lovforslag om at kriminalisere bestikkelse inden for idrætten. Lovforslaget bygger på en række anbefalinger fra Kulturministeriets arbejdsgruppe, hvor DIF har siddet med ved bordet.

Kulturminister Marianne Jelved siger i en pressemeddelelse fra Kulturministeriet:
”Matchfixing underminerer hele idrættens værdigrundlag, og det sætter tilskuernes interesse for idrætten under pres, når der er mistanke om, at kampens resultater er aftalt på forhånd. I Danmark er vi godt med i kampen mod matchfixing: Vi var blandt de første lande, som undertegnede Europarådets matchfixingkonvention, og DIF har været først fremme med et fælles regelsæt, der dækker hele idrætten. Med lovforslaget vil Danmark være endnu bedre klædt på til at bekæmpe truslen fra matchfixing.”

Niels Nygaard, formand for DIF, siger:
”I DIF er vi naturligvis glade for kulturministerens ros til DIF’s arbejde på matchfixingområdet. Men vi er endnu mere tilfredse med, at regeringen tager matchfixing-problematikken alvorligt. Nu ser det ud til, at vi får en lov, som kriminaliserer matchfixing , som gør det til en tilskudsforudsætning for idrætsorganisationer at bekæmpe aftalt spil, og som bemyndiger Kulturministeriet til at oprette et sekretariat for bekæmpelse af matchfixing. Det er tre elementer, som DIF bakker fuldt op om.”

Lovforslaget
Med lovforslaget vil regeringen kriminalisere bestikkelse inden for idrætten og gøre det til en tilskudsforudsætning for idrætsorganisationer, at de bekæmper matchfixing. Samtidig bemyndiges kulturministeren til at oprette et sekretariat for en national platform for bekæmpelse af matchfixing.