Camillas aften

Sport 2014 fejrede de danske toppræstationer i året, der gik. Triatleten Camilla Pedersen, der på halvandet år har taget vejen fra koma til verdensmester, blev aftenens helt store prisvinder.
12. jan 2015
Sport 2014 fejrede de danske toppræstationer i året, der gik. Triatleten Camilla Pedersen, der på halvandet år har taget vejen fra koma til verdensmester, blev aftenens helt store prisvinder.

Stående klapsalver og jubeltilråb overdøvede alt i Boxen i Herning lørdag aften, da triatleten Camilla Pedersen bevæget og ydmygt gik på scenen og modtog prisen som ’Årets Sportsnavn 2014’. I 2014 løb hun VM-guldet i mål – blot et år efter at have ligget i koma efter et styrt på cykel under en trænings

”Det er en kæmpe anerkendelse for mig, og det kan på ingen måde være større. Hele opbakningen det sidste halvandet år har været en stor inspiration for mig til at kæmpe mig tilbage til min sport, og til det jeg holder mest af – triatlon,” sagde Camilla Pedersen, der endnu ikke helt har vænnet sig til at være et kendt navn og ansigt.

”For et par år siden havde jeg aldrig troet, at mit navn skulle være kendt blandt så mange. Anerkendelserne betyder, at jeg nu skal kæmpe endnu hårdere med min træning og præstationer, for nu er der nogle, der følger mig. Det inspirerer mig til både at sætte og nå endnu flere mål,” sagde den viljestærke triatlet.

På scenen med prisen fastknyttet i sin hånd takkede hun alle, der har hjulpet hende tilbage til triatlontoppen og til alle dem, der har troet på hende.
Foruden DIF og Jyllands-Postens pris modtog Camilla Pedersen også BT’s guld.

En hyldest til de frivillige
Det var ikke kun elitepræstationerne, der modtog applaus i Boxen. Prisen ’Danskernes Idrætspris’, der tidligere hed Årets Idrætskommune, er blevet fornyet af e-Boks og DIF og hylder de lokale idrætsinitiativer i Danmark.

Svendborg Gymnastikforening og SG-huset løb med denne titel for det innovative bevægelses- og gymnastikhus, der på bare et år har fået medlemstallet til at vokse med 700 aktive børn og voksne.

”Det her er fællesskabets pris. Takket være ledere og frivillige, der har løftet det her op på et niveau, der kan udvikle idrætten i Svendborg, er det her lykkedes for os. Prisen er en fantastisk anerkendelse af alles arbejde med at nå i mål,” siger Michael Bjørn, der er formand for Svendborg Gymnastikforening.

Foruden uddelingen af de mange priser. Blev årets sportsfest også en hyldest til de mange frivillige, der hver dag sørger for at holde idrætsdanmark aktiv. Til showets åbning gav 600 personer den fuld gas, hvor der blev danset på bordene, kørt BMX, sprunget i trampolin og meget mere i hele Boxen.

Se åbningsceremonien her.