Peder Pedersen er død

En af dansk cykelsports store personligheder er gået bort.
12. jan 2015
En af dansk cykelsports store personligheder er gået bort.
Peder Pedersen, som gennem det meste af sit liv, har været synonym med dansk og international cykelsport, er gået bort.

”Det er en af dansk idræts helt store personligheder, vi har mistet. Vi vil huske Peder Pedersen for en gloværdig aktiv karriere som cykelrytter og i de senere år som en dygtig og engageret idrætspolitiker. Specielt hans indsats i kampen mod doping har vakt opsigt og vil ikke blive glemt,” siger DIF’s formand, Niels Nygaard.

Peder Pedersen deltog som aktiv rytter ved OL tre gange i henholdsvis Tokyo (1964), Mexico City (1968) og München (1972). I 1974 indtraf karrierens højdepunkt, da han vandt VM i sprint.

Fra 1990 og 15 år frem var Peder Pedersen formand for Danmarks Cykle Union, hvor han for alvor indledte kampen mod doping. En kamp der fortsatte i internationalt regi, da han blev valgt ind i bestyrelsen for den internationale cykelunion, UCI, i 2005.

Peder Pedersen blev 69 år.

Æret være hans minde.