Triatleten Camilla Pedersen er Årets Sportsnavn 2014

Camilla Pedersen gjorde comeback til livet, blev verdensmester og er nu Årets Sportsnavn 2014.
9. jan 2015
Camilla Pedersen gjorde comeback til livet, blev verdensmester og er nu Årets Sportsnavn 2014.
Guldfireren i roning, svømmeren Rikke Møller Pedersen og triatleten Camilla Pedersen var nomineret til DIF og Morgenavisen Jyllands-Postens pris som Årets Sportsnavn 2014. Camilla Pedersen løb med titlen og den medfølgende check på 50.000 kroner og kunne dermed lade sig hylde på scenen i Herning foran både tilskuere og tv-seere til Sport 2014.

I september 2014 blev Camilla Pedersen en overbevisende verdensmester i triatlon på distancen fire kilometer svømning, 120 kilometer cykling og 20 kilometer løb. VM-guldet blev sikret med manér i Kina med en margin på fem minutter ned til sølvmedaljevinderen.

Et år tidligere var Camilla Pedersen styrtet voldsomt på cykel på et træningspas og havde slået hovedet så hårdt i asfalten, at cykelhjelmen var flækket. Camilla Pedersen blev efterfølgende holdt i kunstigt koma i 19 dage. Hun havde fået kraniebrud, indre blødninger og havde brækket flere knogler.

Camilla Pedersens fornemme VM-guld kunne alene berettige til en idrætspris, men VM-guldet er blot kronen på værket efter et år, hvor Camilla Pedersen har udvist ekstraordinær fysisk udholdenhed og mental viljestyrke. Det er både den seje triatlets comeback til livet og sejren ved VM, der gør Camilla Pedersen til en værdig vinder af titlen som Årets Sportsnavn 2014.

”Camilla Pedersen er et omvandrende mirakel. Hun har ikke blot præsteret et formidabelt comeback til livet. Hun har også udvist en dedikation til sporten, som er en verdensmester værdig. En viljestyrke og sejhed som Camilla Pedersens fortjener hyldest, og hun er en meget værdig vinder af Årets Sportsnavn 2014,” siger Niels Nygaard, der er formand for DIF og med i dommerkomitéen for Årets Sportsnavn.

Dommerkomitéen
Dommerkomitéen består af kulturminister Marianne Jelved, DIF-formand Niels Nygaard, Team Danmark-formand Frank Jensen, DIF-direktør Karl Chr. Koch, Team Danmark-direktør Michael Andersen (nu forhenværende) samt Morgenavisen Jyllands-Postens chefredaktør Jørn Mikkelsen og sportsredaktør Christian Thye-Petersen.

De seneste 10 års vindere:
2013: Maja Jager (bueskydning)
2012: Lasse Norman Hansen (cykling)
2011: Jeanette Ottesen Gray (svømning)
2010: Caroline Wozniacki (tennis)
2009: Lotte Friis (svømning)
2008: Herrelandsholdet i håndbold
2007: Mads Rasmussen og Rasmus Quist (roning)
2006: Mikkel Kessler (boksning)
2005: Tom Kristensen (motorsport)
2004: ’Guldfireren’ (roning)

Yderligere information:
Niels Nygaard, formand for DIF, mobil 20 73 71 12