Lars Christiansen er nyt medlem i Hall of Fame

Håndboldspilleren Lars Christiansen er på DR’s sportsgalla udnævnt som det 29. medlem af sportens Hall of Fame.
9. jan 2015
Håndboldspilleren Lars Christiansen er på DR’s sportsgalla udnævnt som det 29. medlem af sportens Hall of Fame.
338 håndboldlandskampe og 1.503 mål i rødt og hvidt over en 20-årig periode fortæller alt. Lars Christiansen har gennem to årtier sat et solidt fingeraftryk på både dansk og international håndbold.

På DR’s Sport 2014 i BOXEN i Herning blev den populære venstrefløj med de finurlige afslutninger optaget blandt de ypperste danske sportsstjerner som det 29. medlem af sportens Hall of Fame. Den tidligere håndboldspillers popularitet blev understreget af tilskuernes store bifald, da de tidligere landsholdskollegaer, Michael V. Knudsen og Lars Krogh Jeppesen, afslørede, at Lars Christiansen er nyt medlem i Hall of Fame. En buste af Lars Christiansen kommer fremover til at stå sammen med de 28 andre Hall of Fame-buster i Idrættens Hus i Brøndby.

”Jeg er enormt stolt over at komme i det fine selskab, som Hall of Fame er. Det er den ypperste kåring, som en sportsmand kan opnå. Jeg har altid jagtet mine øjeblikke og forsøgt at gøre en forskel på og uden for banen. Den her pris bekræfter, at med drømme og hårdt arbejde kan ting blive til virkelighed,” sagde en tydelig stolt Lars Christiansen i forbindelse med udnævnelsen.

Lars Christiansen har en række titler og hædersbevisninger på cv’et. To EM-titler med det danske håndboldlandshold samt en række tyske og danske mesterskaber og pokaltitler lyser flot op på resultatlisten. Desuden blev han i 2007 kåret til årtiets håndboldspiller og har yderligere en lang række af topscorertitler og udtagelser til ’All star-hold’ med i baggagen. Alt sammen årsager til, at Hall of Fame-komitéen fandt Lars Christiansen værdig til at komme ind i den eksklusive Hall of Fame-klub.

"Danmark har i en årrække haft en gylden generation af herrehåndboldspillere, hvoraf en af de allermest fremtrædende er Lars Christiansen. Flest landsholdsmål og -kampe gennem tiderne siger alt om, hvorfor komitéen valgte Lars Christensen som nyt medlem af sportens Hall of Fame. Det tæller desuden ikke ned, at Lars Christiansen altid har været en vellidt og humørfyldt sportsmand, der sætter holdet højere end sig selv," siger Preben Kragelund, der er formand for Hall of Fame-komitéen.

Fakta om Lars Christiansen
Født: 18. april 1972
Landskampe og -mål: 338 landskampe/1.503 mål (1992-2012)

Klubber: Vidar Sønderborg, Ribe HK (1990-1992), Kolding IF (1992-1996), SG Flensburg-Handewitt (1996-2010), KIF Kolding (2010-2012)

Titler: Europamester 2008 og 2012, City-Cup 1999, Tysk mester 2004, Tysk pokalvinder 2003, 2004 og 2005, Pokalsejr Cup 2001, EHF Cup 1997, Dansk mester 1993 og 1994, Dansk pokalmester 1993.

Hædersbevisninger: Årets spiller i Danmark 2003 samt årets landsholdsspiller 2003 og 2007. Årtiets mandlige landsholdsspiller 2007. Topscorer i den tyske bundesliga 2003 og 2005. Udtaget til All star-holdet i bundesligaen 1996-2010. Udtaget til All star-holdet ved EM i 2002 og 2008.

Fakta om Hall of Fame
- Oprettet i 1992
- Samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund, Team Danmark og Ekstra Bladet
- Formand er tidligere Team Danmark-direktør Preben Kragelund
- De 29 medlemmers buster er placeret i Idrættens Hus i Brøndby

Medlemmer af Hall of Fame
Atletik: Wilson Kipketer
Badminton: Erland Kops, Lene Køppen, Morten Frost, Poul-Erik Høyer, Camilla Martin
Basketball/Fodbold/Håndbold: Knud Lundberg
Boksning: Tom Bogs
Cykling: Ole Ritter, Niels Fredborg, Leif Mortensen
Fodbold: Allan Simonsen, Morten Olsen, Preben Elkjær, Peter Schmeichel, Michael Laudrup
Håndbold: Anja Andersen, Camilla Andersen, Lars Christiansen
Kajak og rosport: Erik Hansen
Motorsport: Ole Olsen, Erik Gundersen, Hans Nielsen
Ridesport: Lis Hartel
Sejlsport: Paul Elvstrøm, Jesper Bank
Svømning: Ragnhild Hveger
Tennis: Kurt Nielsen
Sportsjournalistik: Gunnar ’Nu’ Hansen

Yderligere information om udnævnelsen
Preben Kragelund, formand for Hall of Fame-komitéen, mobil 40 17 55 85