Golfklubber har givet sprøjtemidlerne sparket

For første gang er der ikke fundet et eneste ulovligt sprøjtemiddel under Miljøstyrelsens kontroller af golfklubber.
7. jan 2015
For første gang er der ikke fundet et eneste ulovligt sprøjtemiddel under Miljøstyrelsens kontroller af golfklubber.

Danske golfklubber har ryddet ud i de ulovlige sprøjtemidler, og langt de fleste klubber overholder de nye regler for, hvor meget man må belaste golfbanerne med sprøjtemidlerne.

”Da vi begyndte kontrollerne, var den gal hos tre ud af fire klubber, og nu er vi på nul. Det viser klart, at vores indsats har virket. Jeg vil godt rose golfklubberne og branchen for at gøre en indsats for at tage vare på miljøet. Jeg håber, at vi ser det samme flotte billede næste år,” siger miljøminister Kirsten Brosbøl i Miljøstyrelsens pressemeddelelse.

Ligeledes roser Dorthe O. Andersen, der er konsulent i DIF, golfunionen for at være et meget miljøansvarligt forbund, der arbejder målrettet med klubberne og med Miljøstyrelsen.

”Det glæder DIF, at der er et fortrinligt samarbejde mellem golfunionen og Miljøstyrelsen. Resultaterne her er et godt eksempel på, at vi skal samarbejde med dem, der kræver noget af os,” siger Dorthe O. Andersen.

Siden 2009 har Miljøstyrelsens Kemikalieinspektion hvert år kontrolleret danske golfklubber for, om de havde sprøjtemidler stående, som er ulovlige at bruge på golfbaner. Det havde mange, men i år er der for første gang ikke fundet en eneste overtrædelse hos de 15 klubber, der er kontrolleret.

De nye regler for, hvor meget golfklubberne må belaste banerne med sprøjtemidler, har størstedelen af klubberne overholdt. Miljøstyrelsens evaluering efter det første år viser, at langt de fleste golfklubber holder banerne i stand uden overdreven brug af sprøjtemidler. 85 procent af klubberne holder sig under de såkaldte belastningslofter, mens 15 procent bryder loftet.