Historisk mange danske EM- og VM-medaljer i 2014

Danske atleter vandt 135 EM- og VM-medaljer i 2014. Det er det højeste antal vundne danske EM- og VM-medaljer nogensinde på et år.
25. dec 2014
Danske atleter vandt 135 EM- og VM-medaljer i 2014. Det er det højeste antal vundne danske EM- og VM-medaljer nogensinde på et år.

Danske svømmere gled hurtigst igennem vandet, badmintonspillerne smashede modstanderne ud af banen, og gymnaster sprang bedst ned ad tumblingbanen. Det er nogle af EM- og VM-titlerne, som Danmark erobrede i 2014. Hele 135 medaljer er blevet hængt om halsen på de danske topatleter, hvilket gør 2014 til det år, hvor Danmark har vundet flest EM- og VM-medaljer nogensinde.

”Det har været et flot dansk sportsår på alle parametre. Vi er efterhånden særdeles forvænte med mange medaljer i dansk idræt, men 2014 har alligevel sat rekord. Store traditionsrige forbund som svømning, håndbold og badminton leverer fortsat varen og viser, at vi er med på absolut topniveau,” siger Jesper Frigast Larsen, der er elitechef i DIF.

De danske håndboldherrer fortsatte medaljehøsten og fik en EM-sølvmedalje på hjemmebane, og badmintonspillerne hev både individuelle- og holdmedaljer til sig til EM og VM. Svømmerne ryddede nærmest bordet til EM i Berlin, hvor seks af de ni vundne danske medaljer var af guld, også ved VM på kortbane præsterede svømmepigerne på topniveau og satte blandt andet verdensrekord, da de tog guldet i holdkappen på 4 x 50 meter medley.

De 135 EM- og VM-medaljer blev vundet i 26 forbund, og sammenlignes medaljehøsten i 2014 med 2010, som har samme turnus i internationale mesterskaber, så har Danmark vundet 12 medaljer flere i år.

”Uden for mediernes rampelys har Danmark også skabt bemærkelsesværdige resultater. Bowling sejrede med guld ved EM, kajak vandt guld ved VM, og danserne i de latinamerikanske danse blev både europa- og verdensmestre. Det er tre gode eksempler, som vidner om mangfoldigheden i de 135 vundne EM- og VM-medaljer,” siger Jesper Frigast Larsen.

Han understreger, at udover europa- og verdensmesterskaberne, så har Danmark også markeret sig med flere flotte præstationer ved andre internationale events.

”Når vi evaluerer sportsåret 2014, husker vi også Caroline Wozniacki i finalen i US Open, Kevin Magnussen i førersædet hos McLaren og Thomas Bjørn, som var med til at genvinde Ryder Cup-trofæet.  Det er flotte markeringer af dansk idræt i sportsgrene med global eksponering,” siger Jesper Frigast Larsen.

Se DIF’s samlede medaljestatistik og dyk ned i de enkelte medaljer her.  

Yderligere kommentarer:
Jesper Frigast Larsen, elitechef i DIF, 24 28 21 01