DIF’S julehilsen 2014

DIF ønsker alle i dansk idræt en god jul og et godt nytår.
19. dec 2014
DIF ønsker alle i dansk idræt en god jul og et godt nytår.

2014 har været et fantastisk år for dansk idræt. Danmark har igen præsteret flot i året, der gik. Hele 135 medaljer er det blevet til-

Bag den imponerende medaljestatistik gemmer sig mange flotte resultater. Vi sagde goddag til Mia Blichfeldt, som vandt DM guld i Badminton som den yngste nogensinde, og Søren Bobach, som vandt en imponerende VM-guldmedalje i orientering. Og vi sagde farvel til en af Danmarks største idrætsstjerner Tom Kristensen, som vil blive husket for sine ni Le Mans-sejre.

Dansk Sejlunion sikrede Danmark syv nationspladser til OL i Rio i 2016. René Holten Poulsen vandt VM i kajak. Guldfireren vandt traditionen tro VM-guld, og Rikke Møller Pedersen var på sejrsskamlen hele tre gange ved EM i svømning i august. Det lover godt for DIF og Team Danmarks ambition om at vinde 10 medaljer til de kommende lege.  

Mest bemærkelsesværdig er dog triatleten, Camilla Pedersens præstation. Efter at have styrtet på cykel, balancerede Camilla mellem liv og død i 19 dage, før hun stædigt rejste sig fra sygesengen og startede sit imponerende comeback, der kulminerede med et VM-guld på den lange distance i triatlon.

Idrætspolitisk blev Folketingets partier enige om en politisk stemmeaftale om dansk idræt. Aftalen indeholder mange gode elementer – blandt andet får Sport Event Denmark fastere grund under fødderne.

DIF og dansk idræt er dog udfordret af de faldende indtægter på Danske Spils lotto-del. I 2015 vil vi arbejde hårdt for at skabe en finansieringsmodel, der kan sikre en stabil økonomi for DIF og vores specialforbund. 

En styrkelse af vores økonomiske situation vil også bidrage til de store opgaver, som venter i det nye år. Vi arbejder på højtryk med DGI om vores fælles vision 25-50-75. Og så vil 2015 også blive året, hvor DIF’s repræsentantskab skal vedtage et nyt politisk program for 2015-2020.

God jul og godt nytår!

Venlig hilsen

Niels Nygaard, formand i DIF