Folkefest løb med idrætspris

Dansk Atletik Forbund har vundet Kulturministerens Idrætspris 2014 for VM i halvmaraton.
11. dec 2014
Dansk Atletik Forbund har vundet Kulturministerens Idrætspris 2014 for VM i halvmaraton.

Dansk Atletik Forbund var i det tidlige forår vært for VM i halvmaraton, som fandt sted i de københavnske gader. Det blev en nyskabende begivenhed, som aktiverede danskerne og ændrede måden at tænke store mesterskaber på. Normalt er et verdensmesterskab i halvmaraton et lukket arrangement for eliten, men ved at kombinere det med en stort motionsløb fik begivenheden en unik folkelig opbakning.

Den enestående event, der involverede 27.000 løbere, 1.500 frivillige og mere end 200.000 tilskuere, vandt torsdag aften den 11.12 Kulturministerens Idrætspris 2014. 

”Dansk Atletik Forbund har vist i praksis, at store idrætsbegivenheder kan samle mennesker, samtidig med at de sætter vores land på det internationale idrætslige landkort,” lyder det fra kulturminister Marianne Jelved.

DIF’s formand, Niels Nygaard, siger om kåringen af Dansk Atletik Forbund:

”VM halvmaraton i København var en fantastisk begivenhed, som inspirerede mange danskere til at bevæge sig mere både før og efter det konkrete løb i København. Atletikforbundets løbeklubber tilbød op til mesterskabet specielle træningsforløb med henblik på halvmaraton og fik på den måde mange danskere ind i klubberne. Vi er således blevet endnu klogere på, hvordan vi får aktiveret danskerne fysisk. Og så skal man ikke glemme, at løbets elitedel samtidig sikrede Danmark og København markant global eksponering. Derfor er det fuldt fortjent, at atletikforbundet vinder Kulturministeriets Idrætspris.” 

Mesterskabet var ikke kun en succes i forløbet op til og i forbindelse med selv løbet. VM halvmaraton i København har også efterladt en konkret arv. Inspireret af succesen i forbindelse med VM-arrangementet får København fra og med 2015 et årligt tilbagevendende halvmaraton, der som det første i Norden forventes at opnå det internationale forbunds prestigefyldte Golden Label.