De tre finalister til Danskernes Idrætspris er fundet

Det bliver enten Cold Hawaii i Thisted, Sports- og Fritidspark Arendal i Silkeborg eller Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset, der vinder Danskernes Idrætspris. Den endelige vinder bliver offentliggjort til DR’s sportsgalla SPORT 2014 den 10. januar 2015. Med prisen følger en præmie på 100.000 kr. til et idrætsinitiativ i hjemkommunen. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.
4. dec 2014
Det bliver enten Cold Hawaii i Thisted, Sports- og Fritidspark Arendal i Silkeborg eller Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset, der vinder Danskernes Idrætspris. Den endelige vinder bliver offentliggjort til DR’s sportsgalla SPORT 2014 den 10. januar 2015. Med prisen følger en præmie på 100.000 kr. til et idrætsinitiativ i hjemkommunen. Danskernes Idrætspris er præsenteret af e-Boks i samarbejde med DIF og DR P4.

219 initiativer blev indstillet til Danskernes Idrætspris, og herefter afgav danskerne 40.378 stemmer, der afgjorde, hvilke ni regionale initiativer der skulle gå videre i konkurrencen. Nu har DIF udvalgt de tre initiativer, der skal dyste om Danskernes Idrætspris og 100.000 kr. til et idrætsinitiativ i hjemkommunen. Finalisterne er Cold Hawaii i Thisted, Sports- og Fritidspark Arendal i Silkeborg samt Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset.

DIF har udvalgt de tre finalister på baggrund af en række faglige kriterier, herunder et højt ambitionsniveau såvel på idéplan som i udførelsen, en effektiv brug af midler samt en nyskabende karakter, der kan være til inspiration for andre.

"Vi er overvældet over den store opbakning, der er til prisen. Der er blevet indstillet 219 initiativer, som samlet har modtaget over 40.000 stemmer. Det viser, hvor meget den lokale idræt betyder for danskerne, og det har ikke været en nem opgave for os at vælge mellem de mange flotte initiativer. De tre finalister, som vi har udvalgt, bidrager på hver deres unikke måde til at skabe både aktivitet og sammenhold i lokalsamfundet, og så rummer de et aspekt af nytænkning, der helt sikkert kan være til inspiration for mange," siger Niels Nygaard, formand i DIF.

Den endelige vinder af Danskernes Idrætspris bliver udvalgt af DIFs bestyrelse og offentliggjort den 10. januar til SPORT 2014, hvor prisen vil blive overrakt af e-Boks, DIF og DR P4.

De tre finalister listet i alfabetisk rækkefølge:

Cold Hawaii
Cold Hawaii i Thisted har surfing som omdrejningspunkt, og der er blevet etableret en international World Cup for de bedste surfere i verden. Surfing er desuden blevet et vigtigt led i forbindelse med områdets bosætningsstrategi, så der i dag flytter unge familier til byen - og ikke væk. Det hænger også sammen med, at der er etableret en friskole med surfing på skemaet, ligesom der er startet en Surf HF-linje på gymnasiet med 18 elever fra hele landet, der bor på det gamle strandhotel.

Sports- og Fritidspark Arendal
Sports- og Fritidspark Arendal i Silkeborg byder på blandt andet multibane til fodbold og håndbold, beachvolley, basketbaner, petanque, balancebane og meget mere. Parken, der har gratis adgang, er etableret i samarbejde mellem kommunen, de lokale idrætsforeninger, skoler, boligforeninger, erhvervsdrivende og private. De gode faciliteter skal få flere aktive idrætsudøvere i foreningerne og bidrage til, at flere bevæger sig, leger og mødes om sunde aktiviteter på tværs af befolkningsgrupper.

Svendborg Gymnastikforening og SG-Huset
SG-Huset i Svendborg er et 5.500 m2 bevægelses- og gymnastikhus med et væld af moderne faciliteter til blandt andet springgymnastik, rytmisk gymnastik, motorik- og bevægelsesarealer samt klatrevægge, fitnesscenter og udendørs parkour- og skaterarealer. De mange muligheder for fysisk aktivitet har givet en markant medlemsfremgang i Svendborg Gymnastikforening og åbnet manges øjne for glæderne ved foreningslivet. Der er blandt andet Open Gym-arrangementer, kombineret lektielæsning og fysisk aktivitet for børn samt styrketræning for seniorer.

Læs mere på www.danskernesidrætspris.dk  

For yderligere information, kontakt venligst:
Susanne Søndahl Wolff, Nordic Communications & Marketing Director i e-Boks
E-mail: ssw@e-boks.dk, Mobil: 23 82 13 14

Steen Dahl Pedersen, kommunikationschef i DIF
E-mail: sdp@dif.dk, Mobil: 24 27 47 25

Om e-Boks
4,7 mio. danskere modtager hvert år post i e-Boks – den digitale postboks, som er tilgængelig fra en hvilken som helst computer eller smartphone over hele verden. I 2013 blev over 228 mio. dokumenter overført via e-Boks, og det sparede miljøet for i alt 3.630 tons papir.

Blandt afsenderne er alle danske banker, alle landets kommuner og statslige styrelser, ATP, en række realkreditinstitutter, forsikringsselskaber, energiselskaber, fagforeninger og teleselskaber samt arbejdsgivere, som sender lønsedler til deres medarbejdere.
e-Boks er et aktieselskab, der ejes ligeligt af Nets og Post Danmark.
Læs mere på www.e-boks.dk  

Om DIF
DIF er landets største idrætsorganisation med flere end 1,9 mio. medlemmer, som dyrker 90 forskellige idrætsgrene i 9.200 idrætsforeninger landet over. Foreningsidrætten er en afgørende forudsætning for, at den danske befolkning er en af de mest idrætsaktive befolkninger på verdensplan. Ikke færre end 350.000 frivillige i DIF-idrætten sikrer hver uge – året rundt – gode og sunde idrætstilbud til danskerne.
Læs mere på www.dif.dk