Støt en god sag og tjen penge til foreningen

Diabetesforeningen indbyder landets idrætsforeninger til at samle ind til børn og unge med diabetes. Der er penge at tjene til klubkassen.
28. nov 2014
Diabetesforeningen indbyder landets idrætsforeninger til at samle ind til børn og unge med diabetes. Der er penge at tjene til klubkassen.

Støt en god sag og tjen penge til klubkassen. Sådan lyder tilbuddet fra Diabetesforeningen til alle idrætsforeninger under DIF. Foreningerne skal blot tilmelde sig indsamlingen 2-3 timer søndag den 7. juni 2015. Diabetesforeningen organiserer indsamlingen og sender 15 kroner tilbage til klubberne hver gang, foreningen har indsamlet 100 kroner.

100 klubber deltog

Samarbejdet med idrætsforeningerne blev søsat i 2014. Her var børn, forældre og trænere fra 100 foreninger for første gang i aktion med indsamlingsbøsserne med Diabetesforeningens røde logo på. Sammen samlede de to millioner kroner ind til diabetessyge børn og unge. Blandt indsamlerne var Islands Brygge Badminton fra København. 

- Børnene syntes, det var spændende at samle ind til en god sag, vi fik skabt synlighed omkring klubben og kom i dialog med både lokalpolitikere, egne og nye medlemmer, siger Heidi Marie Paulsen fra Islands Brygge Badminton.

Flere klubber søges

Målet for Diabetesforeningens landsindsamling 2015 er, at endnu flere specialforbund og -foreninger vil deltage for at støtte op om sagen og tjene penge til egne klubkasser. Det siger leder af Diabetesforeningens landsindsamling, Ulrik Bjørn.

- Type 1-diabetes er en kronisk sygdom, som desværre rammer flere og flere børn og unge. Vi samler ind for at give børnene den bedste start på tilværelsen med en sygdom, som griber ind i børnenes og familiernes liv på en måde, som kun de færreste forestiller sig, siger Ulrik Bjørn.

Pengene fra Landsindsamlingen 2015 går igen i år til ugekurser, hvor børn, unge og familier med diabetes kan få håb og viden om, at man kan leve godt med diabetes samt møde andre børn og unge med sygdommen.

Klubberne afgør selv, hvad de vil bruge provisionen på 15 procent til. Som tommelfingerregel tager en rute 2-3 timer og giver 1.000 kroner i bøssen.

Tilmeld din klub på sbd@diabetes.dk - eller på siden her, hvor du også kan læse mere om at deltage i Diabetesforeningens Landsindsamling 7. juni 2015.