Hvem er Danmarks olympiske håb?

En riffelskytte, en kajakroer og to roere er nomineret til Købstædernes Forsikrings legat 'Danmarks olympiske håb'.
26. nov 2014
En riffelskytte, en kajakroer og to roere er nomineret til Købstædernes Forsikrings legat 'Danmarks olympiske håb'.

Legatet 'Danmarks olympiske håb' er en del af det olympiske partnerskab, som Købstædernes Forsikring for nylig indgik med Danmarks Idrætsforbund og Team Danmark. De nominerede til at modtage legatet er riffelskytten Stine Nielsen, kajakroeren Emma Jørgensen og damedobbeltsculleren bestående af Lisbeth Falch Jacobsen og Mette Dyrlund.

Vinderen kåres på DR's store sportsgalla – Sport 2014 – i Jyske Bank BOXEN den 10. januar 2015, og legatet overrækkes af H.K.H. Kronprinsen. Selve legatet lyder på 125.000 kroner.

”Vi er meget glade for, at Købstædernes Forsikring uddeler et særligt legat til et af vores olympiske håb. Med legatet og nomineringerne synliggøres og anerkendes nogle af de talenter, som arbejder benhårdt frem mod OL. Vi har en ambition om, at Danmark vinder 10 medaljer ved OL i Rio, og at der er dansk deltagelse i flest mulige idrætsgrene. Det er kun muligt, hvis vi har ambitiøse kommercielle partnere i ryggen, som støtter idrætten og idrætsudøverne,” siger DIF-formand Niels Nygaard.

De nominerede er:
Stine Nielsen er tidligere juniorverdensmester i riffelskydning. Hun deltog også ved OL i London i 2012, hvor hun opnåede en placering som nr. 9 og 11. Ved det netop overståede VM præsterede Stine sit bedste internationale seniorresultat i OL-disciplinen 10 m luftriffel, hvor hun blev nr. 6 i en meget tæt finale.

Emma Jørgensen er en af Danmarks bedste kajakroere. Hun har i 2014 haft en fantastisk sæson. Hun lagde ud med at forsvare to junior EM-titler i juni på 200 m og 500 m distancerne og dertil tage EM-guld på 1.000 m. I juli fortsatte hun de flotte resultater med at vinde junior VM-guld på både 200 m og 500 m. Ved senior VM i august vandt hun guld i 2’er kajak på 1.000 m med Henriette Engel. Dermed lever Emma til fulde op til kåringen som Årets Fund fra 2013.

Lisbeth Falch Jacobsen og Mette Dyrlund dyster sammen i dobbeltsculleren. Lisbeth var i 2008 med til at vinde VM-bronze i dame fireren, mens Mette er kommet til rosporten senere, idet hun blev opdaget, da hendes skole havde besøg af Dansk Forening for Rosports talent 2016-projekt. Mette og Lisbeth danner nu par i dobbeltsculleren, hvor de blev nr. 6 ved VM i 2013, og de har kursen rettet mod Rio. Med til historien hører naturligvis også, at Mette fik en blodprop i hjernen i begyndelsen af august i år og siden har kæmpet sig tilbage på forbilledlig vis.

“Dedikation, viljestyrke, forberedelse og evnen til at skabe resultater er bare nogle af de ting, som kendetegner de nominerede til Købstædernes Forsikrings legat 'Danmarks olympiske håb'. Jeg er utrolig glad for, at vi som olympisk partner kan være med til at hylde og støtte nogle af Danmarks olympiske talenter,” siger adm. direktør i Købstædernes Forsikring, Anders Hestbech.

Købstædernes Forsikring har også tidligere støttet de danske idrætsudøvere. I optakten til OL i London i 2012 støttede Købstædernes Forsikring cykelrytteren Lasse Norman Hansen, der vandt guld i omnium, og svømmeren Rikke Møller Pedersen, der senest i år har vundet 3 x EM-guld i Berlin.

Dommerkomitéen består af tidligere olympiske guldvinder i roning Victor Feddersen, tidligere olympisk guldvinder i håndbold Camilla Andersen, adm. direktør i Købstædernes Forsikring Anders Hestbech og bestyrelsesmedlem Thomas Olsen.