Danmark får et IOC forskningscenter

Institut for idrætsmedicin på Københavns Universitetshospital bliver IOC Forskningscenter for forebyggelse af skader og beskyttelse af atleternes sundhed.
25. nov 2014
Institut for idrætsmedicin på Københavns Universitetshospital bliver IOC Forskningscenter for forebyggelse af skader og beskyttelse af atleternes sundhed.

I perioden 2015-2018 har Danmark forskningsaktiviteter på det idrætsmedicinske område med status af IOC Forskningscenter. De danske aktører har netop fået besked fra den internationale olympiske komite (IOC) om at ansøgningen er imødekommet.

Forskningscentret vil være i regi af institut for idrætsmedicin på Bispebjerg Hospital under ledelse af dr.med., professor og overlæge Michael Kjær. Idræts-ortopædisk Forskningscenter på Amager-Hvidovre Hospital deltager også i centrets arbejde under ledelse af overlæge dr.med. Per Hölmich.

Centret skal forske i, udvikle og gennemføre undersøgelser i forhold til forebyggelse og behandling af idrætsrelaterede skader.

”Med den nye status som IOC forskningscenter får vi mulighed for at udbygge vores idrætsmedicinske forskning, så vi kan være endnu mere målrettede i forhold til både, at atleterne kan undgå skader, og at behandlingen af idrætsskader er den bedst mulige. Det er vi meget glade for,” siger professor Michael Kjær.

Centret støttes økonomisk af IOC, som der vil være et tæt samarbejde med, ligesom de danske forskere vil indgå i et internationalt netværk af eksperter.
DIF, der er national olympisk komite, har over for IOC anbefalet at centret blev placeret i Danmark, fordi Københavns Universitetshospital har et højt niveau i sin idrætsmedicinske forskning og kliniske aktiviteter:

”Det glæder os, at et af de i alt ni IOC-forskningscentre kommer til at ligge i Danmark – det er en stor anerkendelse til Københavns Universitetshospital. Det vil også give mulighed for at DIF, specialforbundene og Team Danmark kommer endnu tættere på det langsigtede arbejde i forhold til forebyggelse og behandling af idrætsskader til gavn for atleternes elitekarriere,” siger DIF’s OL-chef Morten Rodtwitt.

Det danske center er et ud af i alt ni nyoprettede centre med samme opgaveportefølje. De øvrige ligger i Australien, Canada, Sydkorea, Holland, Norge, Qatar, Sydafrika og England.

Yderligere oplysninger:
Michael Kjær, professor, institut for idrætsmedicin, Bispebjerg Hospital, tlf. 3531 2185
Morten Rodtwitt, OL-chef i DIF, tlf. 29 37 09 16