Turbo på kvinderne

Flere forbund opfordrer kvinder til at blive trænere. Det har givet flere kvinder på ’DIF Diplom Turbo’ end tidligere.
24. nov 2014
Flere forbund opfordrer kvinder til at blive trænere. Det har givet flere kvinder på ’DIF Diplom Turbo’ end tidligere.

Midt i november begyndte 'DIF Diplom Turbo', hvor syv ud 20 deltagere er kvinder. Det er aldrig set før, at så stor en andel af uddannelsen udgøres af kvinder. Til tider består træneruddannelsen udelukkende af mænd. Grunden til den mere lige kønsfordeling er, at en række specialforbund har fokus på at opfordre kvinder til at tage en træneruddannelse. Fire af de syv kvinder på uddannelsen kommer fra Dansk Svømmeunion, som sammen med  Dansk Tennis Forbund, Dansk Håndbold og DIF arbejder med  projektet ’Empowerment af kvindelige trænere’.  Projektet har til formål at få flere kvinder til at blive elitetrænere.

Mænd kommer i høj grad af sig selv på træneruddannelserne, mens kvinder har brug for opfordringer og gerne gentagne gange for at forsætte træneruddannelsen på højere niveauer. Det viser DIF-undersøgelsen ’Mangfoldighed i trænergerningen’. Så derfor: Spot mulige kvindelige trænere i foreningerne og prik til dem om at forsætte op ad træneruddannelsestrappen.