Kulturministerens Idrætspris 2014

DIF har indstillet Dansk Atletik Forbund, Nord-Als Boldklub og Camilla Pedersen til Kulturministerens Idrætspris. I alt er der 12 nominerede til prisen.
24. nov 2014
DIF har indstillet Dansk Atletik Forbund, Nord-Als Boldklub og Camilla Pedersen til Kulturministerens Idrætspris. I alt er der 12 nominerede til prisen.

Marianne Jelved overrækker 11. december Kulturministerens Idrætspris, som gives til en bemærkelsesværdig præstation eller indsats inden for idrættens verden.

Danmark Idrætsforbund har indstillet tre kandidater:
Dansk Atletik Forbund for at have været vært for VM i halvmaraton, der blev en nyskabende begivenhed, som aktiverede danskerne og skabte international omtale af Danmark.

Nord-Als Boldklub for at have anvendt idrætten til at nedbryde fordomme kulturer imellem og skabe fælles oplevelser for byens borgere ved at invitere byens etniske minoriteter til at overvære byens fodboldhold i kamp.

Camilla Pedersen for hendes ekstraordinære udholdenhed og viljestyrke, som hun har udvist i forbindelse med at vinde VM guld i triatlon kun et år efter at have været involveret i en frygtelig ulykke, der forårsagede kraniebrud, indre blødninger og flere brækkede knogler.

DGI har indstillet:
DGI Underground v. Frederik von Sperling og GAME v. Simon Orahm for at have udviklet streetsporten og gjort den til et dynamisk og kreativt miljø, som har medvirket til at aktivere mange unge.

IF Skjold-Skævinge (v. Lasse Petersen) for at have overvundet udfordringerne ved at tiltrække frivillige ved at skabe en klub i klubben, Klub Frivillig, som er blevet til en platform for ideer, fællesskab og fundraising.

Mustapha Saleh (Snekkersten Fodbold) for hans evne til at skabe tillid og bygge bro mellem kulturer gennem idrætten.

Dansk Firmaidrætsforbund har indstillet:
Finn Nielsen (Firmaidræt Køge) for i hele hans voksenliv at være tilknyttet og arbejdet med firmaidræt.

Dansk Handicap Idræts-Forbund har indstillet:
Dansk Floorball Union v/formand Thorbjørn Overdahl for igennem de sidste år at have udmærket sig ved at gøre en ekstraordinær indsats for at inkludere og skabe kvalitetstilbud til idrætsudøvere med handicap.

Kulturministeriets Forskningsudvalg har indstillet:
Jens Bangsbo, professor og leder af Center for Holdspil og Sundhed, Institut for Idræt og Ernæring, Københavns Universitet, for hans dedikerede arbejde med forskning i relationen mellem fodbold og sundhed, for etableringen af Center for Holdspil og Sundhed og udviklingen af konceptet Fodbold Fitness.

Anti Doping Danmark har indstillet:
Rikke Møller Pedersen for hendes store præstationer i bassinet i 2014, der har cementeret, at hun hører til blandt verdens bedste svømmere. Desuden for den vilje og karakterstyrke hun har vist ved ikke at lade sig påvirke af sine konkurrenters dopingmisbrug. Vinderen i tre discipliner, som Rikke Møller Pedersen konkurrerede i ved EM i Herning, blev testet positiv for brug af doping, hvorfor Rikke Møller Pedersen efterfølgende har modtaget sine velfortjente medaljer af ædlere karat med posten og ikke på sejrsskamlen.

Team Danmark har indstillet:
Camilla Pedersen (Dansk Triatlon Forbund) for hendes exceptionelle comeback i september 2014, hvor hun vandt verdensmesterskabet i triatlon på langdistance – blot et år efter en tragisk ulykke, der havde fået lægerne til at spå hende et liv i kørestol.

Dansk Orienterings-Forbund for en stor præsentation til året VM i orienteringsløb, hvor de danske løbere vandt seks medaljer.

Ida Marie Baad og Marie Thusgaard (Dansk Sejlunion) for deres store triumf ved VM for olympiske sejlsportsdiscipliner, hvor de sikrede sig en sølvmedalje, trods deres unge alder.
I alt er 12 kandidater indstillet til Kulturministerens Idrætspris 2014, som overrækkes i forbindelse med den årlige idrætsreception i Kulturministeriet d. 11. december 2014.