Skolesport fylder rundt

I ti år har næsten 15.000 skoleelever landet over været aktive i Skolesport.
17. nov 2014
I ti år har næsten 15.000 skoleelever landet over været aktive i Skolesport.
Det handler ikke om at vinde eller score mål, men om bevægelse og leg, hvor alle kan være med. Projektet Skolesport, som Dansk Skoleidræt, DIF og TrygFonden står bag, har vist sig at være særligt godt til at få idrætsusikre elever til at lave motion. I dag fylder projektet ti år.

Næsten 15.000 elever og 225 skoler har gennem årene benyttet sig af mulighederne i Skolesport, som er et tilbud til alle elever i 0.-6. klasse om at dyrke idræt lige efter skoletid på egen skole. Skolesport har også vist sig at være skræddersyet til den nye skolereform, hvor kravet er, at alle elever skal have 45 minutters daglig bevægelse.

”Skolesport er en god mulighed for at få mere bevægelse ind i skoledagen, og samtidig understøtter projektet reformens hensigter i ”den åbne skole”, hvor der skal samarbejdes med foreningerne i lokalområdet. Så Skolesport er også et fremtidens projekt om 10 år, når vi forhåbentlig kan fejre 20 års jubilæum,” siger Annette Borch fra Dansk Skoleidræt, der er projektleder i Skolesport.

Skolesports ti års jubilæum bliver mandag eftermiddag fejret på Borupgårdsskolen i Snekkersten.

Fakta om Skolesport:
- Skolesport er et samarbejde mellem Dansk Skoleidræt, DIF og TrygFonden.
- Målgruppen er børn i 0.–6. klasse, særligt de idrætsusikre.
- Idrætsaktiviteterne varetages i samarbejde mellem skolernes idrætslærere og/eller SFO-pædagoger, junioridrætsledere, som er elever fra de ældste klasser, og de lokale idrætsforeninger.
- Skolesport kan lægges ind i skoleskemaet som en del af den understøttende undervisning, eller tilrettelægges som et tilbud i SFO efter skoletid.
- En evaluering af Skolesport 2004–2008 viste, at det i høj grad er lykkedes at få inaktive børn til at dyrke idræt, fordi skolen var omdrejningspunkt for aktiviteterne.
- Læs mere på Skolesports hjemmeside: www.skolesport.com