Tre kandidater til Årets Sportsnavn

Camilla Pedersen, Guldfireren eller Rikke Møller Pedersen kåres som Årets Sportsnavn på DR’s sportsgalla 10. januar 2015.
10. nov 2014
Camilla Pedersen, Guldfireren eller Rikke Møller Pedersen kåres som Årets Sportsnavn på DR’s sportsgalla 10. januar 2015.
Hvem har præsteret bedst på den internationale sportsscene i 2014? DIF og Jyllands-Posten har nomineret triatleten Camilla Pedersen, letvægtsfireren i roning og svømmeren Rikke Møller Pedersen. Hvem, der løber med den ærefulde titel som Årets Sportsnavn 2014, offentliggøres på DR’s Sport 2014 den 10. januar 2015 i Herning.

”Det har været ekstremt svært at vælge tre nominerede til Årets Sportsnavn 2014. Og det skyldes simpelthen, at der har været så mange fornemme danske sportspræstationer i året, der er gået. Det er et luksusproblem, at vi har været nødt til at fravælge både europa- og verdensmestre til Årets Sportsnavn,” siger Niels Nygaard, der er formand for DIF.

Triatleten Camilla Pedersen er nomineret til at blive Årets Sportsnavn for den VM-titel, som hun overbevisende vandt i Kina med over fem minutter ned til den nærmeste konkurrent efter fire kilometer svømning, 120 kilometer cykling og 20 kilometer løb. VM-guldet berettiger til fulde nomineringen, mens historien om hendes cykelstyrt præcis et år tidligere og efterfølgende 19 dage i koma blot sætter præstationen i relief.

Letvægtsfireren i roning er den anden nominerede til Årets Sportsnavn 2014. Jacob Barsøe, Morten Jørgensen, Kasper Winther Jørgensen og Jacob Søgaard vandt i 2014 endnu et europa- og verdensmesterskab til Danmarks mest berømte robåds fornemme samling. Og for at understrege Guldfirerens styrke, så tilbagelagde de fire roere de 2000 meter i semifinalen ved VM i Amsterdam i den hurtigste tid nogensinde.

To individuelle guldmedaljer ved EM i langbanesvømning og endnu en guldmedalje i en holdkap er grunden til, at brystsvømmeren Rikke Møller Pedersen er den tredje nominerede til Årets Sportsnavn 2014. Den fynske svømmer var så suveræn ved EM i Berlin, at spændingen i flere løb mere bestod i, om hun ville sætte verdensrekorder, end om hun ville vinde løbene.

”Guldfireren fortsætter med at være en magtfaktor på allerhøjeste niveau. Camilla Pedersen vinder VM-guld et år efter koma, kraniebrud, indre blødninger og flere brækkede knogler. Og Rikke Møller Pedersen leverer også superflotte resultater og ser nærmest ud til at blive bedre og bedre for hvert år ,” siger Niels Nygaard.

Ansvaret for den endelige kåring er lagt i hænderne på en priskomité med kulturminister Marianne Jelved (R) som formand og DIF-formand Niels Nygaard som næstformand. De øvrige komitémedlemmer er DIF-direktør Karl Chr. Koch, Team Danmark-direktør Michael Andersen, Team Danmark-formand Frank Jensen samt chefredaktør på Jyllands-Posten Jørn Mikkelsen og sportsredaktør Christian Thye-Petersen.

Komitéen forbeholder sig ret til at efternominere danske atleter, som kunne komme i betragtning til titlen Årets Sportsnavn 2014 for sportspræstationer i november og december 2014.

Yderligere information:
Niels Nygaard, formand for DIF, 20 73 71 12

Venlig hilsen

Jakob Draminsky
Kommunikationskonsulent
Mail: jdr@dif.dk
Mobil: 28893678
Danmarks Idrætsforbund