Fokus på idrættens glæder og udfordringer

DIF Kongres 2015 bygges op over fem overordnede temaer. Se temaerne her.
3. nov 2014
DIF Kongres 2015 bygges op over fem overordnede temaer. Se temaerne her.

Skal idrætten redde verden? Eller skal verden redde idrætten?

Spørgsmålene er store og vigtige, og vil derfor blive forsøgt besvaret på DIF’s store idrætskongres. 5-7. marts 2015. 

Talerne og debatterne på kongressen tager således udgangspunkt er det faktum, at idrætten i bred forstand oftere og oftere fremstilles som den bevægelse, der kan og skal redde verden.

Idrætten skal gøre os sundere og forebygge livsstilsygdomme. Idrætten skal integrere nydanskere. Idrætten skal fungere i et moderne samspil mod folkeskolerne. Idrætsforeningerne skal styrke folks demokratiopdragelse. Idrætten skal få de unge væk fra gadehjørnerne. Og oven i hatten skal det også være sjovt at dyrke idræt.  
  
Men dansk idræt og foreningsliv anno 2015 er også under pres. Og spørgsmålet er, om midlerne og ressourcerne i virkeligheden stemmer overens med ambitionerne for idrættens virke.

DIF Kongres 2015 kommer vidt omkring, og kongressen bygges op over fem overordnede temaer, hvor der både rettes fokus på bredde- og eliteidræt: 

Kongressens fem temaer:

1. Vision 25-50-75
DIF og DGI er gået sammen om et ambitiøst mål, der betyder at 600.000 danskere skal bevæge sig fra sofaen og ind i idrætshallen. Hvad skal der til for at komme i mål?

2. Idrættens organisering i en digital og omskiftelig tidsalder
Skal vi stadig organisere idrætten som for 150 år siden? – passer de organisationsformer, vi kender – både lokalt og nationalt - med et samfund, der ændrer sig med stadig større hast?

3. Den store samfundsrolle
Betydningen af idræt og motion i det danske samfund er enorm - fra børnehaver og folkeskoler over arbejdspladser til fritidslivet hopper, spiller, løber, svømmer springer og kaster danskerne. Samtidig yder idrætten et betydningsfuldt bidrag til dansk økonomi og er en vigtig ingrediens i integration og i arbejdet med socialt udsatte. Hvordan fastholder og udbygger vi den position?

4. Ny krop i gamle foreninger
De traditionelle foreninger passer mange steder ikke til den nye kropskultur, som de nye medlemmer møder op med. Skal foreningerne tilpasse sig den nye kropskultur? Og i givet fald hvordan?

5. Krav, kvalitet og etiske krumspring i den frivillige idræt
De idrætsaktive er kræsne og stiller store krav til kvaliteten af foreningslivets idrætstilbud. Men hvad er kvalitet, og hvor ’professionelle rammer’ skal der være om tilbuddene i jagten på kvalitet? Er det for eksempel muligt for den frivillige idræt fortsat at sikre olympiske medaljer til Danmark og holde idrætten fri for snyd? Dette tema tager også temperaturen på det bureaukrati, der tynger foreningerne, herunder samspillet med kommunerne.

TID: 5.-7. marts 2015
STED: Idrættens Hus, Brøndby, og Brøndby Hallen
PRISER:
Kongres alene: 550 kr. 
Kongresfest fredag aften: 625 kr.
To kongresovernatninger: 1400 kr.

Gå til kongres og tilmeldingssite