Matchfixing overrasker ikke Morten Olsen

Landstræneren udtaler i det nye Idrætsliv, at man er naiv, hvis man ikke troede, at matchfixing kunne ske i Danmark.
31. okt 2014
Landstræneren udtaler i det nye Idrætsliv, at man er naiv, hvis man ikke troede, at matchfixing kunne ske i Danmark.
I de seneste år er den ene matchfixing-skandale efter den anden kommet frem i international sport. To sager er lige nu fremme i lyset i Danmark. I Hvidovre er syv personer sigtet for at have aftalt resultaterne af to 1. divisionskampe på forhånd, spillet på resultatet og tjent en masse penge hos asiatiske bagmænd. Tre spillere er i Boldklubben Frem mistænkt for at have indgået en aftale med to bettere om at tabe en kamp med to mål for overlevelse i Danmarks næstbedste række. Det ville indbringe dem omkring 100.000 kroner.

De danske matchfixing-sager kommer ikke bag på fodboldlandstræner Morten Olsen.

”Det overrasker mig ikke, at det sker i dansk fodbold, når det også foregår i mange andre lande. Der vil altid være nogle, der falder i, når der er så mange penge involveret,” siger landstræneren, der ikke havde spekuleret i matchfixing-sager, før han for nogle år siden hørte om det i Belgien.

Optimist
”Hvis man ikke troede, at det kunne ske i Danmark, måtte man også kalde sig selv naiv. Men det er ikke kun et dansk problem, det er også europæisk og i højeste grad i Asien, hvor det primært kommer fra.”

Hvis matchfixing får lov til at versere i flere danske klubber, mener landstræneren, at det kan gøre sporten utroværdig.

”Sport skal være troværdigt uanset hvad. Det er afgørende, at folk tror på, at det er to ærlige hold, der kæmper for at vinde fodboldkampen,” siger han.

Men Morten Olsen er optimistisk på dansk fodbolds vegne, og frygter ikke, at det aftalte spil vil overtage spillet på banen.

”Det skal selvfølgelig bekæmpes på alle mulige måder. Det er ikke kun sporten selv, der kan bekæmpe det, for det er kriminalitet. Jeg har en tro på, at det er så vigtigt både for sporten og vores kultur, at det politiske system og internationale samarbejde vil sørge for, at det til bliver holdt nede,” siger landstræneren med håb i stemmen.

Læs også det store interview med landstræneren og meget mere i det nye Idrætsliv.