DIF: Ja tak til OL i Tyskland

Tysklands overvejelse om at gå efter OL 2024 vækker glæde i DIF.
29. okt 2014
Tysklands overvejelse om at gå efter OL 2024 vækker glæde i DIF.

OL 2024 havner måske i Berlin eller Hamburg. Tysklands olympiske komité har besluttet, at man vil gå efter at få sommer-OL til Tyskland i enten 2024 eller 2028.  Det er også blevet besluttet, at et eventuelt tysk OL skal afholdes i enten Berling eller Hamburg.

I DIF, som er Danmarks Olympiske Komité, ser man frem til et muligt sommer-OL i meget kort afstand fra Danmark.

”Det ville da være helt fantastisk med de olympiske lege i Berlin eller Hamburg,” siger DIF’s chef de mission, Morten Rodtwitt. Han fortsætter:  

”Hvis OL eksempelvis lander i Hamburg, må vi sige, at så kan det ganske enkelt ikke komme tættere på Danmark. Med så kort afstand vil det kunne få stor positiv betydning for de danske resultater og vores forberedelser frem mod legene. På tilskuerfronten vil det også kunne have en god effekt med mange danske tilskuere på lægterne. Det kan jo næsten gå hen og blive en dansk hjemmebane.”

På det organisatoriske plan har OL-chefen også store forventninger til et muligt OL i Tyskland:

”Der er ingen tvivl om, at Tyskland vil kunne løfte en sådan opgave. Man kunne håbe og tro på, at legene vil komme til at minde om OL i London 2012, som efter vores vurdering nok var de bedste olympiske lege nogensinde,” siger Morten Rodtwitt.

Den kommende vært for OL i 2024 findes om tre år, og i den periode skal Tyskland nu forberede sit endelige bud.