Flygtninge blev en del af de lokale

DIF-ambassadør inviterede syriske flygtninge til en serie 3-fodboldkamp i Nordborg, der bragte dem sammen med lokalbefolkningen.
16. okt 2014
DIF-ambassadør inviterede syriske flygtninge til en serie 3-fodboldkamp i Nordborg, der bragte dem sammen med lokalbefolkningen.

Til et topopgør i serie 3 mellem Nord-Als Boldklub og SUB Sønderborg blev der ivrigt fotograferet, heppet og klappet af hjemmeholdet fra sidelinjen. For en gruppe på 20 syriske flygtninge, der er flyttet til byen, var blevet inviteret til at overvære opgøret.
Det var DIF-ambassadør og formand i Nord-Als Boldklub Jesper Larsen, der havde kontaktet en gruppe frivillige, som hjælper flygtningene med dagligdagen og laver aktiviteter for dem. Sammen fik de syrerne med til kampen.

”Det var en kæmpe fornøjelse at have dem med på sidelinjen. Det var oplagt at invitere dem, så de kunne møde lokalbefolkningen, og endnu vigtigere, at de lokale kunne møde dem, da det kunne gøre op med nogle af de fordomme, der ligger,” siger Jesper Larsen.

I Nordborg bor der omkring 100 syriske flygtninge. Fodboldklubben er blandt byens samlingspunkter for de lokale og gør meget for lokalområdet. Jesper Larsen mente, at der i gruppen af flygtningene måtte være nogle fodboldkendere, der var interesseret i at se byens hold.

”De syriske mænd nød kampen til fulde, de heppede begejstret med fra sidelinjen sammen med de 200 andre tilskuere. De tog en masse billeder og videoer, som de lagde på Facebook efter kampen og delte med holdets spillere,” fortæller Jesper Larsen.

Op til kampen mødtes de frivillige med syrerne og sammen fulgtes de ad gennem byen til stadion, hvor de fik set mere af lokalområdet. Under kampen faldt syrerne i snak med de lokale og spillede fodbold med nogle af Nordborgs børn.

”Det her viser, hvor lidt der skal til, for at flygtningene får en god oplevelse, og at lokalbefolkningen møder dem. Med kampen blev de en del af byen en lørdag eftermiddag, det viser i den grad noget om, hvordan idræt kan bringe mennesker sammen. Jeg håber, initiativet kan inspirere andre til at give lignende oplevelser,” siger DIF-ambassadøren.

Nordborgs serie 3-spillere har efterfølgende inviteret de fodboldglade syrere til de næste hjemmekampe.

DIF har 19 ambassadører, der varetager DIF’s interesser rundt omkring i Danmark og koordinerer deres indsats med de lokale idrætsråd. De er valgt på baggrund af deres frivillige arbejde i DIF-idrætten og deres rolle i lokalsamfundet.